You are here

Letbanen

Hovedstadens Letbane skal køre på tværs af S-togsnettet med afgange hver 5. minut mellem Lyngby og Ishøj.

’Vallensbæk’, ’Strandhaven’ og ’Delta Park’. Letbanen, som forventes at køre fra 2023-24, får to, eventuelt tre stop i Vallensbæk. 

I fremtiden kommer man til at kunne køre fra Ishøj til Lyngby med letbanen, der bliver en trafikal rygrad for kommunerne langs Ring 3. En letbane er en moderne sporvogn, der kører på skinner på vejen – adskilt fra den øvrige trafik. Den kan transportere flere passagerer ad gangen end en bus og kommer til at køre på el, hvilket gør den til et støjsvagt og miljøvenligt alternativ til busser og personbiler.

Hovedstadens Letbane skal køre på tværs af S-togsnettet med afgange hver 5. minut mellem Lyngby og Ishøj. Letbanen får til at starte med to stop i Vallensbæk; 'Vallensbæk' og 'Strandhaven', med mulighed for et tredje; 'Delta Park', hvis passagertallet gør det økonomisk hensigtsmæssigt.

Letbanen får sit eget kendingsmærke på linje med S-tog og metroen i København. Mærket er et grønt L, der skiller sig ud fra S-tog og busser, som man forbinder med rød og gul. Samtidig er letbanen et grønt transportmiddel, da den kører på el. 

På letbanens hjemmeside kan du følge udviklingen og anlægsarbejdet, se linjeføringen og meget mere.

Sidst opdateret 03.03.2017