You are here

Grønt strøg forbinder by og strand

  • illustration af Lunden - en helt ny plads, der er en del af det grønne strøg

    I Lunden er der plads til at sætte boder og telte op, når der fx skal være loppemarked. Ved særlige lejligheder kan der opsættes ekstra lys. Ill: Hasløv og Kjærsgaard

  • illustration af området 'Strandengene' en del af det nye grønne strøg

    Tættest på stranden slynger promenadestien sig forbi regnbede med hoppesten og klatrepæle. Ill: Hasløv og Kjærsgaard

En slynget promenadesti langs Vallensbæk Torvevej binder byens liv og naturen i Strandpark og havn tættere sammen.

I løbet af sensommeren og efteråret går anlæggelsen af cirka en halv kilometer grønt strøg i gang. Fra Vallensbæk Strandvej til Vallensbæk Stationstorv vil en to meter bred sti af granit, omkranset af grøn beplantning og med lav belysning, slynge sig gennem fire forskellige områder med hvert sin karakteristik og masser af plads til både aktiviteter og ophold.

Strandengene og Villahaven

Tættes på stranden vil et område få regnbede med hoppesten og klatrepæle, hvor børn kan lege. Der plantes forskellige træer og buske, som naturligt findes i strandområder.

Efter Strandengene følger Villahaven, et lille parkområde, hvor stien slynger sig gennem blomstrende buske, træer og staudebede.

Lunden – byens nye plads

På den anden side af Egholmvej anlægges Lunden, et helt nyt torv omkranset af 12 kirsebærtræer. Her er der plads til at sætte små boder og telte op fx i forbindelse med loppemarked, halloween osv. I midten af pladsen kommer en smuk rund bænk.

På pladsen er der sørget for strømudtag, så boderne kan få strøm, og ved særlige lejligheder kan der opsættes ekstra lys på pladsen.

Leg og læring

Stien slynger sig forbi og gennem de forskellige rum, der er omkranset af hække. Ved Egholmskolen anlægges en vandlegeplads, der – når det har regnet – kan genbruge regnvandet fra skolens tag. Ved dette rum etableres en betonbæk, der giver mulighed for at sidde, mens børnene leger.

Der kan senere etableres aktiviteter i de forskellige rum.

Her kan du se en oversigt over hele det grønne strøg og de forskellige rum.

Det er Vallensbæk Kommune, der er bygherre, og arbejdet forventes færdigt i slutningen af 2017. 

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4000
Vagt 2673 7225
Sidst opdateret 05.09.2017