You are here

Andre skadedyr

Ræve, mus, mulvarper og mosegrise er også skadedyr. Her kan du læse mere om, hvordan du bekæmper dem.

Du kan anmelde muldvarpe og mosegrise på RotteWeb. Skriv i kommentarfeltet at det drejer sig om muldvarpe eller mosegrise. Kommunen betaler kun for bekæmpelse, hvis det drejer sig om en grund på under 1000 m2.

Katte

Er du generet af vilde eller herreløse katte og ønsker dem indfanget og aflivet, kan du rette henvendelse til Fremtidens Borgerhus i Vallensbæk.
Kontakten foretrækkes via mail.

Arbejdet udføres af en katteinspektør fra Kattens Værn, og udgifterne betales af kommunen.

Øremærkede katte, katte med halsbånd og katte der skønnes at være tamme, vil blive lukket ud igen på samme sted, som de blev fanget. I egen - og ikke mindst i kattenes- interesse opfordrer vi derfor katteejere til at lade deres katte bære halsbånd med oplysning om ejers navn og adresse. Vi opfordrer også katteejere til at lade deres tamme katte øremærke, så vi kan udgå fejltagelser.

Oplysninger om vilde katte fra Kattens Værn
Oplysninger om vilde katte fra Dyrenes Beskyttelse

Mus

Mus er ubehagelige at have i sin ejendom, da de kan gnave i fx elektriske installationer og forurene madvarer. Mus kan komme ind i boliger via ganske små smuthuller. Det er derfor vigtigt at sørge for, at boligen er helt tæt.

Hvis musene er sluppet ind, bør du i første omgang forsøge at fange dem ved hjælp af musefælder. Rosiner er gode at putte i fælderne, da de er velegnede til at lokke de mest almindelige danske musearter til. Du bør ikke bruge musegift, da det kan resultere i, at døde mus kommer til at ligge steder, hvor du ikke kan få fat i dem.

Ræve

Bekæmpelse af ræve kan foretages hele året, dog fraråder man at bekæmpe ræve, så længe de har hvalpe, hvilket vil sige i perioden marts til juli måned. I yngletiden bliver der som hovedregel ikke opsat fælder.

Andre skadedyr

Kontakt en skadesdyrsbekæmper, hvis du konstaterer andre skadedyr, Du kan finde nyttig information på Skov- og naturstyrelsens hjemmeside.

Kontakt

Baldersbækvej 6
2635 Ishøj
Tlf 4357 7575
E-mail pvm@ishoj.dk
Sidst opdateret 08.12.2015