You are here

DM Maraton i Kano og Kajak

Dato: Lørdag den 21. september 2019. Kl. 9:00 Søndag den 22. september 2019. Kl. 16:30
Vallensbæk Havn
Vallensbæk Havnevej, 2665 Vallensbæk Havn
https://www.vkkc.dk/
Sport og motion
Vallensbæk Kano og Kajak Club er vært for årets DM Maraton i Kano og Kajak.

For nylig høstede Vallensbæk Kano & Kajak Club mange flotte medaljer ved de danske mesterskaber i sprint, og nu skal vallensbæk-roerne forsøge at gentage succesen til Danmarksmesterskaberne i maraton. Og det sker endda på hjemmebane, da klubben er værter for dette års mesterskaber. Stævnet er kvalifikation til verdensmesterskaberne i Kina i oktober, hvor Vallensbæk Kano & Kajak Club har flere roere, der kæmper om kvalifikationen.

Spændende og seværdige konkurrencer
Mesterskaberne afvikles lørdag den 21. september fra kl. 9:30 til søndag den 22. september kl. 15:30. 

Alle konkurrencer starter i Ringebæk Sø og foregår derudover på Stubbe Sø og i Vallensbæk Havn. Mellem Ringebæk Sø og Vallensbæk Havn skal roerne løbe med kajakkerne, hvilket giver masser af action og gør konkurrencerne spændende at følge for publikum.

VM-udtagelser i spil
Det er ikke kun medaljer, der er i spil til mesterskaberne. Danmarksmesterskaberne udgør også den endelige udtagelse til Verdensmesterskaberne i Shaoxing, Kina til oktober. Og her har Vallensbæk Kano & Kajak Club flere roere, der er med i opløbet til udtagelse. Roernes kajakker har længe været undervejs i transporten til Kina, så nu bliver det spændende, om de endelige billetter til Verdensmesterskaberne kan indløses for de potentielle deltagere.

Opbakning fra kommune og strandpark
Det er kun to år siden, at Vallensbæk Kano & Kajak Club sidst var værter for de danske mesterskaber i maraton. Arrangementet sker på fundamentet af en stor frivillig indsats, hvor en række af medlemmerne i klubben har været i gang med at arrangere stævnet hele året. Klubben nyder også stor opbakning fra Vallensbæk Kommune og Køge Bugt Strandpark, der bakker op om arrangementet ved at hjælpe med at klargøre faciliteter.

Læs mere om mesterskabet og læs invitationen på VKKC's hjemmeside: https://www.vkkc.dk/dm-marathon-kano-og-kajak