Vi byder dig velkommen i foreningsland og håber, at du finder, hvad du søger - og får lidt inspiration med på vejen.
Vi ønsker alle vores brugere rigtig god fornøjelse!
Du kan også stifte bekendtskab med vores foreningsnetværk, hvor lokale drivkræfter mødes, udveksler erfaringer og deler deres udfordringer og succeser.
Har du spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her på hjemmesiden, er du altid velkommen til at kontakte os.
Spillereglerne er udviklet til både ansatte såvel som frivillige og er bl.a. baseret på spilleregler udgivet på landsplan med Frivilligt Forum, Foa og øvrige afsendere.
Find tips og tricks til samarbejde med frivillige og foreninger i Værktøjskassen.
Læs spillereglerne for samarbejdet mellem frivillige og ansatte.
Her kan du bl.a. læse om hvem der skal indhentes børneattester på, og hvordan attesterne skal opbevares.
Lovkrav om indhentning af børneattester
Foreninger er lovmæssigt forpligtet til at indhente børneattester på frivillige, hvis de beskæftiger sig med børn under 15 år eller færdes fast på steder med børn under 15 år.
En børneattest skal være med til at sikre, at voksne der er beskæftigede - som frivillige eller ansatte - ikke har været straffet for overgreb på børn. En børneattest i praksis er et udtræk fra kriminalregistret, der viser om en person er straffet efter de bestemmelser i straffeloven, der vedrører seksuelle forhold til børn under 15 år.
Sådan indhenter I børneattester
For at få tilsendt en børneattest skal I udfylde en blanket til anmodning om børneattest. Anmodningen om børneattesten sendes til Rigspolitiet. Først når I har modtaget svar fra Rigspolitiet må vedkommende arbejde i foreningen.
I finder link til Politiets blanket nederst på siden.
Lav et register over børneattester for at sikre at der indhentes børneattest på alle medarbejdere og frivillige. Registret skal opbevares forsvarlig.
Hvad gør I, når I har modtaget børneattesten?
I får enten en blank (negativ) eller en positiv børneattest samt en vejledning om, hvordan I håndterer børneattesten. De personer der er ansvarlig for børneattesterne har tavshedspligt, også efter at disse personer ikke længere er foreningen. Oplysningerne skal håndteres fortroligt.
Foreningen må ikke videregive selve attesten eller personens cpr-nummer, men må gerne videregive oplysningen om at attesten er blank samt vedkommendes navn og adresse.
Negativ og positiv børneattest
En negativ børneattest er helt blank. I en positiv børneattest fremgår det, at personen er dømt for sædelighedsforbrydelser mod børn. Oplysningerne skal håndteres fortroligt. Se øvrigt den vejledning, der vedlægges.
Tro- og loveerklæring
For at låne lokaler eller modtage støtte som forening i Vallensbæk Kommune, skal foreningerne én gang om året underskrive på tro og love, at børneattester er indhentet.
Vi arbejder på at ensrette proceduren for alle foreninger, men indtil videre er der flere forskellige tro- og love erklæringer og procedurer.
I forbindelse med §18 midler (sociale foreninger/indsatser) skal der vedlægges en "tro og loveerklæring". Der er link til den nederst på siden.
Bemærk at en erklæring er nødvendig for at få udbetalt tilskud eller få anvist lokaler.
Spørgsmål
Har du spørgsmål til tro og loveerklæring, børneattester og §18-midler er du velkommen til at kontakte Center for Sundhed, Familie og Fritid.
Mere information om børneattester
Hent blanket til indhentning af børneattest
Find mere detaljeret informationer om børneattester:
Her lægger vi forskelligt materiale ud, der kan tjene som inspiration til den daglige drift i foreningerne.
Det er også tanken, at I fra foreningernes side kan indsende stof, som I ønsker at dele med de andre foreninger og frivillige. Det kan være stort og småt, I bestemmer selv. Men hvis I ligger inde med materialer, der har været til hjælp for jer, vil det sikkert også være til hjælp for andre.
Søger I viden eller inspiration om bestemte emner, relateret til foreningsdrift eller frivilligt arbejde, så skriv en efterlysning, og vi kan bringe den for jer her.
Her kan du læse om de mediekanaler, I som frivillige kan overveje at bruge ifm. arrangementer og andet.
For at få mest mulig opmærksomhed, er det vigtigt at få kendskabet til arrangementer, udstillinger og øvrigt, udbredt så meget som muligt.
I er altid velkomne til at kontakte Vallensbæk Kommunes kommunikationsafdeling. De kan rådgive jer om, hvilke kanaler, I kan bruge til kommunikation og markedsføring.
Skriv til kommunikation@vallensbaek.dk.
Presse
Der er 2 gratis aviser, der uddeles i Vallensbæk.
Aviserne kan benyttes til annoncer - det er dog de færreste arrangementer, der har midler til det. Så kan I forsøge at sende en pressemeddelelse med foto til aviserne ca. 1-2 uger inden. Ind imellem kan man være heldig at den bringes. Særligt hvis det har interesse og relevans for mange borgere.
Efter afholdelse er det igen en god idé at sende foto og efteromtale, så jeres forening synliggøres.
Du finder kontaktoplysningerne på de 2 aviser på deres hjemmesider:
Vallensbæk NU
Vallensbæk NU er et husstandsomdelt borgerblad i Vallensbæk, der udkommer ti gange om året med et interval på ca. fem uger.
I er velkomne til at sende et forslag til en artikel til Vallensbæk NU, der omhandler jeres forening eller arrangement.
Vær opmærksom på, at der er redaktionel deadline 1 ½ måned før bladet udgives. Så vær i god tid.
Find deadlines til Vallensbæk NU.
Brug kalenderen på Vallensbæk Kommunes hjemmeside
I kan også oprette jeres arrangement i kalenderen på hjemmesiden.
Så bliver jeres arrangement samtidig nævnt i det ugentlige nyhedsbrev fra Vallensbæk Kommune.
Desuden kommer arrangementer, der er indskrevet i god tid, med i Vallensbæk NU (skriv dem senest ind ca. 2 mdr. før de afvikles).
Vi har lavet en facebook-side, der hedder Frivillig i Vallensbæk.
Her er alle velkomne til at "poste" et opslag. Man skal være oprettet som facebook-bruger for at gøre det. Hvis du ikke er det, er du velkommen til at kontakte os, så kan vi "poste" det for dig.
Post et opslag, og læs, hvad andre har skrevet på facebooksiden Frivillig i Vallensbæk.
Et billigere alternativ til annoncering end de trykte aviser kan være, at I annoncerer jeres arrangement eller aktivitet via jeres egen Facebookside eller -gruppe.
Ophæng plakater
Plakater er et godt markedsføringsredskab at hænge op centrale og relevante steder. De bliver set af mange og er et godt blikfang. Overvej evt. hvem der er målgruppen for jeres arrangementet/aktiviteten, inden i hænger plakater op.
Husk at spørge om lov, de steder i hænger jeres plakater op. Og husk at tage plakaterne ned igen, når arrangementet er afholdt.
Uddel flyers eller postkort
I kan også gøre opmærksom på jeres arrangement ved at uddele flyers og/eller postkort. Overvej evt. at uddele noget at drikke eller spise sammen med, for at fange flere menneskers opmærksomhed.
Det kan være, kaffe, bolsjer eller lign.
Markedsfør jeres aktiviteter ifm. andre arrangementer
Det kan være en god idé, at tjekke om der afholdes nogle store arrangementer i tiden op til jeres egen arrangement/aktivitet. I så fald kan I undersøge mulighederne for, om I kan reklamere for jeres aktivitet i forbindelse hermed.
Det kan f.eks. være at uddele flyers for jeres forening i forbindelse med større kommunale aktiviteter eller sportsarrangementer, der afholdes i lokalområdet.
I kan tjekke kalenderen for kommende arrangementer i kalenderen eller se kommunen nyhedsbrev, der sendes ud hver fredag.
Kommunikation og persondataforordningen
Efter de nye regler (GDPR) skal I som forening være ret opmærksomme på, hvordan I bruger foto. Der er flere nationale institutioner, der har lavet guides til foreninger og frivillige ift. dette.
Læs guiden for foto på Center for Frivilligt Socialt Arbejde.
Vallensbæk Kommune følger også persondataforordningen.
Læs, følg og kommenter på vores fælles facebookside om frivillighed.
Facebook-siden administreres og redigeres af Loui Stampe Lund fra Center for Sundhed, Kultur og Fritid.
Gå ind og "synes om", så opdateres du løbende. Du vil her også kunne se en masse foto fra diverse arrangementer.
Følg, synes godt om og interager med facebooksiden Frivillig i Vallensbæk.
Folkeoplysningspolitik
Formålet med folkeoplysningspolitikken i Vallensbæk er at understøtte og udvikle foreningslivet og de mange tilbud, der er til borgerne i Vallensbæk.
Folkeoplysningspolitikken indeholder mål og indsatsområder på det folkeoplysende område.
Læs Folkeoplysningspolitikken.
Handicappolitik
Handicappolitikken for Vallensbæk Kommune er blevet til i et samarbejde mellem Handicaprådet i Vallensbæk Kommune og Kommunalbestyrelsen.
Formålet med handicappolitikken er, at fastlægge, hvordan Vallensbæk Kommune ønsker at arbejde med handicappolitik.
Læs Vallensbæk Kommunes handicappolitik.
Politiske målsætninger for nye samarbejdsformer
De politiske målsætninger for nye samarbejdsformer ligger i forlængelse af ”Udviklingsstrategien 2018 - det hele menneske i fremtidens boligby” og bidrager til at sætte retning og prioritere kommunens indsats ift. nye samarbejdsformer.
De politiske målsætninger for nye samarbejdsformer henvender sig til alle, der har en interesse i at samarbejde med kommunen og andre aktører om udviklingen af Vallensbæk Kommune. Kommunen opfordrer derfor alle interesserede aktører til at deltage og bidrage aktivt i arbejdet med nye samarbejdsformer.
Læs Udviklingsstrategien 2018 - det hele menneske i fremtidens boligby.
Der er pålagt ved lov at voksen- og efteruddannelserne vurderer og anerkender de kompetencer, som deltagere kommer med fra andre sammenhænge end det formelle uddannelsessystem, bl.a. frivilligt arbejde
Realkompetence er en anerkendelse af folkeoplysningsområdet, den enkelte forening og det enkelte medlem.
Den nye lovgivning om anerkendelse af realkompetencer, pålægger voksen- og efteruddannelserne at vurdere og anerkende alle de kompetencer, som deres deltagere kommer med fra andre sammenhænge end det formelle uddannelsessystem.
Det giver Folkeoplysningsområdet mulighed for at synliggøre den store indsats og de resultater, som skabes på området. Den giver den enkelte mulighed for at blive bevidst om de kvalifikationer de har erhvervet sig i foreningslivet.
Hvad betyder det for foreningslivet?
Folkeoplysningsudvalget og Center for Sundhed, Kultur og Fritid ser realkompetenceordningen, som en god mulighed for at anerkende foreningslivet i Vallensbæk. Der er derfor nedsat en arbejdsgruppe, som målrettet arbejder på forankring af realkompetences muligheder.
Samfundets tendenser ændre sig og der bliver lagt mere vægt på de sociale og personlige kompetencer. Dette er kvalifikationer som mange udvikler gennem foreningslivet.
Ligeledes har Gallup lavet en undersøgelse som viser, at erhvervsledere i høj grad skeler til ansøgeres fritidserfaringer, når de ansætter nye medarbejdere. Derudover mener næsten tre ud af fire chefer, som har været foreningsaktive, at deres frivillige arbejde har været godt for deres karriere.
Foreningslivet kan opnå faglige kompetencer igennem deres bestyrelsesarbejde, engagement i foreningens opgaver og aktiviteter, leder/trænerkurser mv.
Aftenskoleeleverne har nu også mulighed for at bruge den viden de opnår gennem et kursus i forbindelse med job eller uddannelse.
Realkompetence kan være nyttig for både ledige, ansatte og uddannelsessøgende.
Undervisningsministeriet forslår konkret at bruge realkompetencedokumentation, hvis man f.eks. skal:
- have en samtale med en erhvervs- og uddannelsesvejleder
- have kompetencevurdering hos en uddannelsesinstitution
- have samtale med den nærmeste arbejdsleder
- tale med en uddannelsesansvarlig på arbejdspladsen
- skrive en jobansøgning
For at sikre den optimale kvalitet i besvarelserne anbefaler vi, at du udfylder skemaet i samarbejde med en sparringspartner og får et officielt DGI stempel på beskrivelsen. For at sikre validiteten anbefaler vi, at du kontakter din foreningsleder eller en anden nøgleperson og får en underskrift på skemaet, som en garanti for troværdigheden af det udfyldte skema.
Du kan kontakte Center for Sundhed, Kultur og Fritid hvis du har spørgsmål til at udfylde realkompetencer.
Du kan få overblik over dine samlede kompetencer ved at benytte det elektroniske gratis redskab 'Min kompetencemappe'. I mappen udfylder du oplysninger om uddannelse, erfaringer mv.
Udfyld Min kompetence mappe med oplysninger om uddannelse, erfaringer med videre.
Der er et væld af kurser, uddannelser og tilbud ift. frivillighed/frivillige, hvilket er rigtig godt, idet kompetenceudvikling indenfor frivilligt arbejde er mindst lige så relevant som indenfor "almindeligt arbejde". Dette er derfor ikke en fyldestgørende liste, men et udpluk og opmærksomhed på udvalgte. Udfordringen kan dog være, at en del af dem koster lidt. Bemærk dog at eks. Center for frivilligt socialt arbejde har en del gratis kurser.
Behov og ønsker er ofte utroligt varierende og alsidige alt efter det frivillige arbejdes karakter og indhold.
Vallensbæk Kommune har som sådan ingen faste kurser / tilbud til frivillige eller omkring frivillighed. Men når vi afholder noget, vil vi annoncere det i mediekanaler alt efter målgruppen.
Hvis du er frivillig i en forening, har flere foreninger egne kurser eller tilbud. Hvis ikke dette er tilfældet, kan I eksempelvis fundraise penge til at afholde et specifikt kursus.
Læs mere om fundraising og puljer.
Nogen gange kan man også lykkes med at finde en, der gerne stiller gratis op, ofte i egen omgangskreds.
Center for frivilligt socialt arbejde
Centret er et landsdækkende videns- og kompetencecenter, der har til formål at støtte og udvikle det frivillige sociale arbejde i Danmark.
Centret er organiseret som en selvejende institution under Social- og Integrationsministeriet.
Find mere information om Center for frivilligt socialt arbejde
NGO Academy
NGO Academy er et uddannelse- og udviklingscenter for frivillige organisationer, foreninger og kommunale institutioner i Danmark, Norge og Sverige, og er grundlagt af konsulenthusene Ankerhus og Ingerfair. Alle kurser koster, men indimellem afholder de "gå hjem møder" som er gratis og afvikles i København.
Læs mere på NGO academy's hjemmeside.
DGI
DGI har også for idræts- og sport foreninger et væld af tilbud, uddannelser og kurser.
Der tales ofte om "rekruttering af frivillige". Men desværre mindre om at fastholde dem.
Motivation
Første tip er: tænk over, hvad der selv motiverer dig til at være frivillig. Og vær derefter opmærksom på, at andre evt. er motiveret anderledes. Der er nemlig mange forskellige bevæggrunde til at blive frivillige, bl.a.:
- støtter "den gode sag", eksempelvis som frivillig i SOS Børnebyer.
- grundet en personlig relation, så som at ens barn er medlem i klubben, ens mor er syg eller ens mand er handikappet.
- på baggrund af en personlig oplevelse
- fordi det lyder sjovt (hørt om det via netværk)
- for at blive integreret i lokalsamfundet, eks. som tilflytter.
Men der kan også være mere "skjulte" grunde såsom:
- fordi man selv er ensom
- fordi man savner at have indflydelse
Det er derfor en rigtig god idé at have en snak med en ny frivillig inden vedkommende starter, så du får en idé om motivation. Ikke at du skal spørge direkte, for det er ikke sikkert den nye frivillige kan/vil svare, men for at du kan fornemme lidt, hvad der motiverer / hvad der forventes. Spørg eksempelvis om
- Hvad kunne du tænke dig at lave her?
- Hvilke opgaver forestiller du, at der er i foreningen?
- Og hvilke opgaver vil vedkommende gerne lave (det kan være eksisterende opgaver eller at bidrage med nyt)?
Det kan også være gavnligt at tale lidt om forventet timeforbrug. Hvis en ny frivillig har 2 timer om ugen, men opgaven kræver mere, så skal der justeres. Det kan også være, at opgaven, den frivillige skal hjælpe til, ligger på en ugedag, som vedkommende ikke kan.
Den første gang
Den første gang den nye frivillige kommer, er måske nok "den vigtigste". Her skal foreningen være opmærksomme på, at det for eksempel kan være lidt svært at være "den nye i klassen". Særligt hvis "klassen" fungerer rigtig godt, og der er mange private snakke på kryds og tværs om fortid og fremtid. Neddæmp denne del sådan en dag til ære for inklusion af den nye frivillige.
En anden god idé kan være at der forinden er aftalt en "buddy" - altså en kontaktperson, der tager sig særligt af at orientere den nye samt "tage vedkommende med" næste gang.
Trivsel / "vedligeholdelse"
Ud over motivation er selve "afviklingen" af foreningens opgaver rigtig vigtig for frivilliges trivsel.
Et tænkt eksempel er: En person vil rigtig gerne blive frivillig i ældreforeningen, men efter et par gange falder vedkommende fra, da kommunikationen er dårlig, møderne ustrukturerede og foreningen reaktionær.
Det kan være frugtbart for alle foreninger en gang imellem bl.a. at gøre sig klart:
- hvilke strukturer har vi (møder, referater, indkaldelser etc.) - og er de som vi ønsker dem?
- hvilke forventninger har vi til hinanden - og er de kendte/synlige?
- bliver forventningerne indfriet - eller hvorfor ikke?
- hvordan "ledes" foreningen - og er der noget her, der kan gøres bedre?
- hvordan anerkender/støtter vi hinanden (foreningens sociale "ryggrad") - og er der noget der kan gøres bedre?
- og (igen)- hvordan er det at være "ny" i vores forening - og er der noget der, vi kan gøre bedre?
Mere viden
Der er udgivet flere gode bøger om frivillige og herunder fastholdelse. Eksempelvis: "Ledelse af frivillige- en håndbog", skrevet af Rie Frilund Skårhøj og Drote Kappelgaard. Desuden "Frivillig koordinering - Hvorfor og hvordan?" af Frederik C. Boll, Nana G. Alsted og Jakob M. Hald.
Center for frivilligt socialt arbejde afvikler desuden gratis kurser omkring rekruttering og fastholdelse.
Du er også velkommen til at kontakte frivillighedskonsulenten, der gerne komme ud i foreningen ift. hjælp og støtte.
Kontakt
Center for Sundhed, Familie og Fritid Vallensbæk Kommune
Inden du går i gang med rekruttering af frivillige, er det ofte gavnligt at have formuleret en "jobbeskrivelse". Du kan lade dig inspirere af denne huskeliste, og tænk gerne i korte præcise svar:
- Hvem er man frivillig for? (forening, institution, osv.)
- Hvad er formålet?
- Nogen krav til den frivilliges kompetencer?
- Nogen krav ift. mødetider/tidsforbrug? (er der eks. faste mødetidspunkter)
- Hvem er kontaktperson ift. spørgsmål om det frivillige arbejde?
- Er der nogen muligheder/tilbud til den frivillige? (eks. kurser, fester, arrangementer)
- Er der forhold omkring foreningen eller målgruppen for indsatsen det er godt at fortælle om?
Forarbejdet med at besvare ovenstående spørgsmål, gør det tydelige for potentielle frivillige, hvad der søges. Og lettere for dig at tiltrække en frivillig med de kompetencer, der er behov for.
Spred budskabet mund-til-mund
Den mest effektive måde at rekruttere frivillige er via mund-til-mund. Dvs. spred buskabet til venner, bekendte og familie via sociale netværk, personlige anbefalinger, indbyrdes relationer osv. med "jobbeskrivelsen" i baghovedet. Det siges, at der potentielt i Danmark er 1 million, der ville være frivillige, hvis de blev spurgt - det ville være mærkeligt, hvis der ikke var et par stykker af dem her i Vallensbæk.
Jobportaler for frivilligt arbejde
Det er gratis at bruge jobportalerne både for dig, der leder efter frivillige, og for dig der vil være frivillig.
Find et frivilligt job, eller find frivillige på Frivillige jobs hjemmeside.
Frivillig job er Danmarks største jobbank for frivilligt arbejde. Opslag herfra kan også findes via eks. Jobindex.
Samarbejdspartnere
En anden vej til frivillige er at arbejde på at etablere et samarbejde imellem anden part. Det kan være med erhvervslivet, andre foreninger eller en offentlig institution.
Samarbejdet kan også ligge i at få inspiration fra en forening, der lykkes med at tiltrække frivillige. Hvad bunder deres succes i og er der noget derfra, der kan kopieres?
Husk
Desværre er "sejren" ikke i hus ved første besøg af en ny interesseret frivillige. Det første møde er meget vigtigt, og det kan eks. være givtigt at have udpeget en "buddy" / kontaktperson for den nye frivillige, så vedkommende ikke eks. føler sig udenfor den etablerede gruppe af frivillige. Vær særligt opmærksom som en velfungerende gruppe af frivillige, når der er nye med, idet det kan være endnu sværere at "føle sig hjemme".
Et samspil imellem frivillige og det offentlige kan bidrage til et bedre liv for borgere - det vil Vallensbæk Kommune meget gerne samarbejde om.
Vi vil gerne samarbejde. Både om eksisterende tiltag, så de kan fastholdes. Og nye, som kan udvikles. Formålet, der vil være vores sigte, er at øge tilbud, trivsel og muligheder for borgere.
Vi er selv i "opstart" med at indtænke samskabelse og samarbejde med frivillige endnu mere, så organisationen er under opbygning. Det skal dog ikke forhindre, at vi snakker sammen og forsøger at udtænke den bedste vej for begge parter. Kontakt frivillighedskonsulenten, så sættes der et møde op med relevante deltagere.
Vi vil gerne tage afsæt i en problemstilling, som vi sammen kan finde en model for at løse. Det kan eks. at borgere føler sig ensomme. Hvordan kan vi sammen modarbejde dette?
Et samarbejde kan være med erhvervslivet, på tværs af kommunens institutioner, med foreninger og borgere - andre kommuner og vidensinstitutioner.
Der er masser af kommuner, der allerede har en masse af erfaringer med samskabelse og samarbejde. Vi vil på sigt lægge en del eksempler her til fælles vidensdeling og inspiration.
Borgere, foreninger og erhvervsdrivende i Vallensbæk Kommune har mulighed for at låne eller leje lokaler flere steder i Vallensbæk. Vi stiller gerne lokaler og anlæg til rådighed for foreninger og frivillige. Private borgere kan leje kommunens selskabslokale, og har du en ide til et arrangement i Kultur- & Borgerhuset, så ring og høre nærmere om mulighederne.
Se oversigt over lokaler og anlæg til udlån i Vallensbæk Kommune.
Lokaleudlån til foreninger
Alle foreninger og frivillige i Vallensbæk kan som udgangspunkt låne lokaler gratis. Undtagelsen er foreningsgårdene Korsagergård og Højrupgård.
Korsagergård og Højrupgård er to dejlige gårde, som kommunen har istandsat og indrettet til foreningslivets og pensionisternes samlingssteder - til afholdelse af en række forskellige aktiviteter som møder, foredrag og diverse kulturelle arrangementer.
På Korsagergård er der en stor mødesal med plads til ca. 125 personer, en stor vinkelstue med runde konferenceborde og flere sofagrupper samt en mindre spisestue. I stuerne er der plads til ca. 75. personer. Der forefindes elevator på stedet.
På Højrupgård er der en stue til mødevirksomhed for ca. 25 personer, en spisestue til ca. 25 personer samt et mindre grupperum på 1. sal. Udover de eksisterende toiletforhold, etablerer kommunen et handicaptoilet på Højrupgård.
De folkeoplysende foreninger har, på baggrund af et lovkrav, forret til kommunens forskellige lokaler og faciliteter. Fordelingen af lokaler til sæsonaktiviteter varetages af Folkeoplysningsudvalget.
Ansøgning om lokaler
Der kan hvert år søges om lokaler til sæsonaktiviteter fra begyndelsen af februar måned. Fristen udløber midt i marts, og alle registrerede foreninger vil modtage et brev fra kommunen om, at det er ved at være tid til at ansøge. Lokaleansøgningerne behandles i løbet af foråret og forsommeren.
Hvis man som folkeoplysende forening ønsker at booke lokaler til andet end de skemalagte sæsonaktiviteter, sker dette igennem kommunens bookingsystem.
Øvrige foreninger, fællesskaber og frivillige, der ønsker at låne eller leje lokaler, skal benytte bookingsystemet til alle deres aktiviteter.
Lokaler til private - lej selskabslokalet Løkkekrogen
Som borger i Vallensbæk Kommune kan du leje selskabslokalet Løkkekrogen 11C til private arrangementer. Selskabslokalet lejes ikke ud til ungdomsfester.
- Der forefindes porcelæn til 50 personer samt borde og stole til 75 personer.
- Der må max være 75 personer i lokalet.
- Forudbestilling af lokalet kan finde sted i indeværende år samt næste kalenderår.
- Selskabslokalet udlejes ikke den 24. og 31. december.
Hvem kan leje:
Lokalet lejes ud til myndige personer over 20 år, som er bosat i Vallensbæk kommune. Lokalet må ikke bruges til ungdomsfester.
Tidspunkt for udlejning:
Lokalerne er til rådighed fra kl. 10.00 på udlejningsdagen til kl. 7.00 næste morgen.
Efter et arrangement skal lejeren gøre følgende:
- Afskylning af alt anvendt porcelæn og køkkenudstyr, og opstilling
- i køkkenet klar til opvask
- Bestik lægges i blød i vand i opvaskebaljen
- Aftørring af køkkenborde
- Ovn og plader skal være rengjorte
- Aftørring af borde og rullevogne
- Fjernelse af evt. tape fra bordene
- Stole skal børstes af for krummer inden de stables
- Borde og stole skal efterlades som vist på ophængte plan
- Grundig fejning af alle gulve
- Udsmykning både inde og ude skal være fjernet (Der må ikke bruges hæfteklamper til opsætning af pynt mv. i lokalet).
- Fjernelse af alt medbragt inden for tidsfristen
- Affald henlægges i container
- Flasker lægges flaskecontainer ved køkkenindgang
- Luk vinduer og døre
Midlertidig overnatning
Der gælder særlige regler for midlertidig overnatning i lokaler, der er omfattet af driftsmæssige forskrifter herunder også i kommunens lokaler. Du kan finde ansøgningsskema om midlertidig overnatning hos Beredskab 4K, som du også skal sende ansøgningen til.
Find information og ansøgningsskema på beredskab 4K's hjemmeside.
Vallensbæk Kultur- & Borgerhus
Du kan også booke trappen eller et af de nye mødelokaler i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus. Lokalerne bookes via bookingsystemet.
De nye mødelokaler er velegnede, uanset om du skal mødes med læsegruppen eller til generalforsamling i grundejerforeningen. I loungeområdet finder du en kaffemaskine.
Lokalerne har navne efter den natur du finder i og omkring Vallensbæk og i de mange forskellige rum er der plads til alt fra 4 til 120 personer. Nogle af lokalerne kan slås sammen og i nogle af dem er der projektor.
Find oversigten over alle mødelokalerne i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.
Hvis jeres forening modtager offentligt tilskud, skal den have et CVR-nummer og en tilknyttet NemKonto. Her kan du læse om, hvordan jeres forening får det.
Sådan får jeres forening et CVR-nummer
I registrerer jeres forening online og får efterfølgende et CVR-nummer hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Det er kun muligt at foretage CVR-registrering online. Det gør du på virk.dk.
Hvis I har problemer med at foretage CVR-registreringen, kan I kontakte os. En person i jeres forening benytter sin personlige Nem id - vedkommende skal være "tegningsberettiget" og dermed kunne underskrive på foreningens vegne, eller har en fuldmagt fra den tegningsberettigede.
Vær opmærksom på, at foreningen skal bekræfte CVR-registreringen hver 3. år. Der sendes automatisk en påmindelse, når det er tid at bekræfte CVR registreringen. Når I har afsluttet en registrering, er det jeres pligt at gemme de originale dokumenter, der er blevet brugt i forbindelse med registreringen. De skal gemmes i mindst fem år
Nem-id
Man skal have en Nem-id for at registrere foreningen online. Der kan bruges en hvilken som helst Nem-id .
Bestil NemID på deres hjemmeside.
Sådan får din forening en NemKonto
Når I har et CVR nummer, er I klar til at få jeres egen foreningskonto i en bank. Udover CVR nummeret kræver bankerne flere ting, som minimum vil være
- Vedtægter
- Referat fra generalforsamling
- Cvr registrering
- Legitimation på de tegningsberettigede samt eventuelle fuldmagtshavere (pas og sundhedskort)
Derfor er det er en god idé inden en generalforsamling at være i dialog med den bank, I ønsker som forening, om de nødvendige dokumenter, underskrifter og dokumentationspapirer.
Når kontoen er oprettet, beder I banken om at gøre den pågældende konto til jeres NemKonto.
Derefter kan det offentlige udbetale midler til jeres forenings frivillige indsats. Desuden er det muligt at få et købekort tilknyttet en foreningskonto, så I som frivillige ikke selv skal lægge penge ud.
I er nu klar til at modtage penge fra det offentlige
Når din forening har fået sit CVR-nummer og en NemKonto, har I mulighed for at søge penge fra det offentlige.
Digital postkasse
Bemærk at det siden 1.november 2013 desuden er et krav, at I som forening, når I har et CVR nummer, opretter en "digital postkasse". Læs mere om dette her.
Baggrund for krav om CVR-nummer og NemKonto
Som følge af en lovændring i ”Lov om offentlige betalinger m.v.” er der det lovpligtigt for foreninger at have et CVR-nummer og en NemKonto, hvis foreningen modtager betalinger fra en offentlig myndighed.