You are here

Smartcity

En SmartCity er en by, der anvender teknologiske løsninger til at løse udfordringer inden for trafik, planlægning, bygninger og samtidig danner basis for bæredygtig udvikling.

Vallensbæk har en vision. En vision for hvordan byen bedst rummer og støtter det hele menneske og skaber rammerne for et fællesskab, man har lyst til at bo og leve i – nu og i fremtiden. Den vision skal leve frem imod 2030, og vi kalder den ”Det hele menneske i fremtidens boligby.”

Med visionen ønsker vi et Vallensbæk, der er trygt og attraktivt, med gode skoler og fritidsaktiviteter, med sundhed og bevægelse på dagsordenen, med forbedrede transportmuligheder og med fællesskabet i fokus. Vi ønsker et Vallensbæk, som er bæredygtigt, og hvor borgere såvel som virksomheder trives og får glæde af deres omgivelser og faciliteter.

Et element i fremtidens Vallensbæk er at gøre byen til en SmartCity, hvor innovation og teknologi åbner helt nye muligheder og perspektiver. En SmartCity, der bruger teknologi og data til at blive et bedre sted at bo.

SmartCity Vallensbæk handler om nytænkning, så udviklingen af byen kommer til gavn for både borgere og virksomheder. Vi skal anvende teknologien til at bygge videre på de ressourcer og tiltag, som Vallensbæk allerede har igangsat og skabe nye oplevelser samt sikre den fremtidige velfærd.

For at gøre Vallensbæk til Smart City skal vi gøre det sammen. Vi skal satse på samarbejde, forebyggelse og fællesskaber. Vi skal lade os inspirere af, hvad andre har gjort, danne nye partnerskaber og finde på nye løsninger for at fremtidssikre velfærden og håndtere de udfordringer, vi som borgere, kommune og by står over for.

Her kan du læse mere om vores vision for Vallensbæk som SmartCity

Kontakt

Sidst opdateret 02.10.2018