You are here

Forpremiere tog kegler

Date: 10. September 2015
Det var en flok glade og lettede seniorer, der mandag aften kunne klappe sig selv og hinanden på skuldrene efter en vellykket forpremiere på forestillingen ’Hvem sagde gammel?’.

Forestillingen 'Hvem sagde gammel?' spiller for fulde huse i Seniorhuset Korsagergård i Vallensbæk og er en levende og helt anderledes affære.

Med latter, lettelse og en velfortjent øl i hånden, kunne 20 ældre borgere fra Vallensbæk mandag aften fejre en veloverstået forpremiere på deres forestilling, ’Hvem sagde gammel?’. Den spiller netop nu i Seniorhuset Korsagergård, og ’de gamle’ tog deres publikum med storm.

Opsætningen er en moderne og utraditionel blanding af meget personlige historier fra deres liv og sang, hiphop, rap og stomp. Der har været professionelle instruktører på de respektive discipliner, og selvom formålet med arbejdet først og fremmest har været hyggelige og sociale aktiviteter, har de medvirkende taget opgaven meget seriøst.

Stærk, intens og morsom
”Hver gang jeg har fem minutter, øver jeg mig på mine stykker, for eksempel når jeg kører i bil. Det er ret sjovt, for når jeg holder for rødt lys og taler højt og tydeligt ud i luften, kigger de andre bilister undrende efter mig. ’-Hvem snakker damen med? ’” fortæller Randi Christiansen på 71 leende.

Mandag aften skulle de nye skuespillere så stå deres endelige prøve, og rygterne om forestillingen havde trukket fuldt hus til forpremieren. Også Borgmester Henrik Rasmussen var at finde på tilskuerrækkerne.  Han blev både overrasket og begejstret over resultatet.

”Jeg blev fuldstændigt grebet af denne her helt personlige og karismatiske fortælleform. Forestillingen er meget stærk og intens, og så er den jo også morsom,” sagde Henrik Rasmussen bagefter.

Et specielt sammenhold
Forestillingens personlige stil og de ærlige historier har også bragt de medvirkende sammen og har givet dem et sammenhold i truppen, som de sætter stor pris på. Finn Blak Pedersen på 73 beskriver det som en stærk og særlig oplevelse:

”Vi er 20 mennesker, der pludselig er kommet meget tættere på hinanden. Vi har fået ting at vide, som ingen vidste på forhånd, og det har givet os noget helt specielt sammen. Og så har vi jo hygget og grinet rigtig meget, siger Finn med henvisning til de moderne indslag, som har kostet en del øvetimer at få helt på plads. 

Sidst opdateret 11.09.2015