You are here

Er du mellem 18 og 30 år? Og vil du dømme i retten?

Date: 04. marts 2019
Vi er lige nu på jagt efter unge, der har lyst til at være lægdommere.

Det er ikke kun dommeren, der svinger hammeren i By- og Landsretten. Helt almindelige borgere er også med til at vurdere, om den tiltalte er skyldig eller uskyldig. De kaldes for lægdommere, og lige nu er et grundlisteudvalg ved at sætte holdet for 2020 og frem.

Som lægdommer bliver du optaget på det, der hedder en ”grundliste”. Det er vigtigt, at den liste afspejler befolkningen i Vallensbæk, og derfor er der brug for både unge og ældre, mænd og kvinder og borgere af forskellig etnicitet.

Lige nu mangler der unge til listen – og især unge med anden etnisk baggrund end dansk. Så er du mellem 18 og 30 år og har lyst til at træffe afgørelser i straffesager, vil vi meget gerne høre fra dig.

Hvad vil det sige at være lægdommer? 
Hvis du bliver udpeget som lægdommer, vil du i gennemsnit blive indkaldt til at dømme retssager fire-seks gange om året. En retssag varer normalt en dag, men der kan være sager, der varer længere tid. Du bliver aflønnet med 1.100 kroner pr. dag, du møder i retten. Som lægdommer har du mødepligt – det betyder, at din arbejdsgiver skal give dig fri, hvis du bliver indkaldt. 

Ansøgningen skal sendes til dc@vallensbaek.dk senest den 18. marts 2019.

Du kan læse mere om, hvordan du søger og hvilke krav, du skal opfylde her.

Vi håber på at høre fra dig.

Sidst opdateret 04.03.2019