You are here

1.a tog cykel-medaljerne hjem

Date: 28. Oktober 2019
  • De fremmødte politibetjente gav blandt andet børnene gode råd om at huske lys på cyklen.

    De fremmødte politibetjente gav blandt andet børnene gode råd om at huske lys på cyklen.

  • Jublen var stor, da 1.a vandt konkurrencen Alle Børn Cykler

    Jublen var stor, da 1.a vandt konkurrencen Alle Børn Cykler

  • 1.a’s lærer Anne-Mette Bisgaard fik en buket af borgmesteren for sin ekstraordinære indsats for at få eleverne til at cykle.

    1.a’s lærer Anne-Mette Bisgaard fik en buket af borgmesteren for sin ekstraordinære indsats for at få eleverne til at cykle.

Vallensbæk Skoles 1.a vandt konkurrencen om at være den klasse i kommunen, der har cyklet flest dage under kampagnen Alle Børn Cykler.

Stor var spændingen, da alle Vallensbæk Skoles elever fra 0.-6. klasse blev kaldt til samling mandag. Ikke mindre end tre politifolk, borgmesteren – og lærere med cykelhjelme på stod klar til at tage imod børnene i Multisalen. Hvad mon der skulle ske?

Fællessangen ”Jeg er så glad for min cykel” gav måske de mest kvikke en indikation om, hvor det bar hen. Og da borgmester Henrik Rasmussen tog mikrofonen, faldt tiøren, selv på de bageste rækker.

”En klasse her på skole har vundet Alle Børn Cykler-konkurrencen i Vallensbæk ved at cykle 314 dage ud af 374 mulige”, fortalte borgmester Henrik Rasmussen.

Og da han proklamerede, at vinderen var 1.a, sprang hele klassen op som fjedre, jublede og faldt hinanden om halsen.

I alt 751 elever i Vallensbæk Kommune deltog i Alle Børn Cykler, og de har i alt cyklet 6.978 dage i løbet af de to uger, kampagnen stod på. Heraf blev der anvendt cykelhjelm 6.743 dage – også et flot resultat. Vinderklassen 1.a brugte cykelhjelm 100% af gangene.

Der var en ekstra hæder til klassens lærer Anne-Mette Bisgaard, som har gjort en ekstraordinær indsats for at få flere børn til at cykle. Sidste år formåede hun at få sin 5. klasse til at cykle så meget, at de vandt Alle Børn Cykler 2018 i Vallensbæk – og i år har hun altså præsteret det samme med sin nye 1. klasse.

Og så var der ellers medaljer til alle i 1.a og en flot pokal, som dog kun er til låns i et år – med mindre klassen kan gentage kunststykket næste år.

Alle Børn Cykel-kampagnen arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde Trygfonden og afholdes i et samarbejde mellem kommunen, elever, lærere og politiet.

Sidst opdateret 28.10.2019