You are here

4. klasserne sang om guder og jætter

Date: 31. marts 2017
Torsdag og fredag gav alle 4. klasserne i Vallensbæk et par storslåede koncerter med udgangspunkt i den nordiske mytologi.

Endnu en gang samarbejdede Vallensbæk Kommunes tre folkeskoler og musikskolen om at skabe et korprojekt for kommunens 4.klasses elever, og det hele kulminerede med et par flotte opførelser af værket for både elever, forældre og andre interesserede.

Koncerten var bygget op omkring en fortælling fra den nordiske mytologi om Frejas bortførelse og om, hvad der kan ske, når man tager noget, der slet ikke tilhører en selv. I historien kæmper guder og jætter om verden – ender det i kaos eller orden?

Korværket er komponeret af Tina Buchholtz, og undervejs sang det godt 200 personers store kor sange i så forskellige stilarter som swing, rap, pop, rock og blues. Koncerten indeholdt også musik af Edvard Grieg fra Peer Gynt, og det hele sluttede med en fællessang.

Det var 11. gang, der blev holdt korprojekt for 4. klasserne i Vallensbæk. I processen har eleverne fået styrket fornemmelsen for deres stemme og dens muligheder. Eleverne har tilegnet sig viden om blandt andet musikalske begreber og nodelæsning – og de har fået erfaring med flerstemmig sang og det at deltage i et stort kor og en stor opsætning med mange involverede. 

Sidst opdateret 31.03.2017