You are here

Flere virksomheder vil bosætte sig nær Letbanen

Date: 27. September 2019
I Vallensbæk får erhvervsområdet Delta Park sin helt egen station på letbanestrækningen. Medarbejdere – nye som gamle – kan se frem til at kunne komme let til og fra arbejde.

Allerede seks år inden, hovedstadens nye letbane kører ud på sin første officielle tur, mærkes de positive effekter af letbanen. Flere virksomheder ønsker nemlig at bosætte sig tæt på letbanen. 

”Mange virksomheder er ikke villige til at betale prisen for lokaler i det centrale København og ønsker et billigere alternativ – stadig af god kvalitet og med god infrastruktur tæt på. Det kan lade sig gøre langs Ring 3, fordi letbanen kommer,” siger Lau Melchiorsen, der er partner i Colliers International, der beskæftiger sig med formidling af ejendomme, udlejning, lejerrådgivning og vurderinger i Danmark.  

En investering i fremtiden  

Når letbanen ruller ud på sin første tur, vil den bl.a. stoppe ved erhvervskvarteret Delta Park i den nordlige del af Vallensbæk. Området huser allerede flere store virksomheder, men Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K) ser gerne, at der kommer endnu flere virksomheder til området.  

”For Vallensbæk og de øvrige ejerkommuner er letbanen en vigtig investering i fremtiden. Det er vigtigt, at vi skaber flere arbejdspladser i kommunerne og gør det nemmere for nye såvel som etablerede virksomheder at vokse sig større og stærkere. Derfor glæder det mig også, at et stigende antal virksomheder allerede ser gevinsterne ved at bosætte sig uden for det centrale København,” udtaler borgmester Henrik Rasmussen (K).  

Når letbanen står klar til brug i 2025, kommer den til at køre mellem Ishøj og Lyngby. På sin vej vil den binde seks S-togslinjer sammen på tværs af hovedstaden. Letbanen kommer til at køre gennem ni kommuner – heriblandt altså Vallensbæk, der får tre stationer: Strandhaven, Vallensbæk Station og Delta Park.  

NCC ser værdien i letbanen 

En af de virksomheder, der kan se store fordele ved letbanens indtog i Hovedstaden, er udviklings- og entreprenørvirksomheden NCC. Selskabet udvikler grunde og opfører bl.a. Company Houses. I hovedstadsområdet har de indtil videre opført fire Company House i Vallensbæk og ét i Gladsaxe. 

”Letbanen indgår i virksomhedernes overvejelser på lige fod med andre parametre, som virksomhederne lægger vægt på i forbindelse med en flytning. Vi forudser, at vægtningen af letbanen bliver større, jo tættere vi kommer på færdiggørelsen af den”, fortæller Ulrik Gram Meiner, der er direktør for udlejning i NCC Property Development. 

Sidst opdateret 27.09.2019