You are here

Genbrugspladserne åbner igen

Date: 30. marts 2020
Genbrugspladserne åbner op igen fra tirsdag den 31. marts. Det anbefales dog stadig, at være varsom og kun benytte genbrugspladsen, hvis det er nødvendigt.

Har du gammelt affald stående, som du skal af med? Eller står påsken på den store forårsrengøring både inden- og udendørs, eller har du allerede brugt de foregående lockdowndage på at rydde grundigt ud i gemmerne? Så er det nu muligt, at du kan aflevere dit affald på genbrugsstationerne.  

Fra tirsdag den 31. marts åbner genbrugsstationerne igen op for både private og erhverv. Uanset om du benytter Brøndbys, Ishøjs eller en helt tredje af Vestforbrændings genbrugsstationer, så kan du fra tirsdag komme af med dit affald.  

Ikke alt er, som det plejer 

Selvom der igen er åbent, er alt ikke helt som det plejer at være. Genbrugsstationerne åbner nemlig med adgangsregulering. Det betyder, at kun et bestemt antal gæster må være på pladsen ad gangen. Det er op til den enkelte genbrugsstation, hvor mange det drejer sig om.  

Det anbefales stadig, at du kun benytter genbrugspladserne, hvis du har et uopsætteligt behov.  

Husk at tage din egen skovl og kost med, hvis du har brug for det.  

Find åbningstider på Vestforbrændings hjemmeside

Undgå smittespredning 

Adgangen til genbrugsstationen bliver reguleret af personalet på stedet. Det betyder, at bilerne bliver lukket ind i hold alt efter, hvor meget plads der er på den enkelte genbrugsstation. Derfor kan der opstå ventetid.

For at undgå smittespredning i forbindelse med besøget på genbrugsstationen, skal man overholde følgende anbefalinger:

  • Følg anvisninger på skilte og fra personale.
  • Hold god afstand til andre (både personale og andre kunder.)
  • Bliv i bilen til det er din tur til at læsse af og gå kun hen til containeren en person ad gangen.
  • Brug handsker eller brug medbragt håndsprit både før og efter besøget. Der er ikke adgang til håndvask og håndsprit på pladsen.
  • Sorter dit affald hjemmefra, og gør opholdet så kort som muligt.
  • Medbring selv handsker, skovl og kost.

Du kan ikke indlevere effekter til direkte genbrug på genbrugsstationerne, og du kan heller ikke hente kompost. Det bliver muligt at hente kompost senere – årets kampagne er forlænget til 24. maj.

Book en tid i en ny app 

Vestforbrænding arbejder på at lancere en app, hvor du kan booke den tid, du gerne vil besøge genbrugsstationen. På den måde kan du undgå kø og lange ventetider, når først du ankommer til genbrugspladsen. Det forventes, at appen bliver klar i løbet af uge 14. 

Var lukket på anbefaling af KL 

På baggrund af anbefaling fra Kommunernes Landsforening (KL), har genbrugsstationerne været  lukket siden 13. marts for at hindre smittespredning med Coronavirus, dog med særadgang for erhverv.  

Senere er nedlukningsperioden for det offentlige blevet forlænget, og det kan medføre, at affald vil ophobes ude i samfundet. Derfor har KL ændret anbefalingen på grundlag af en vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det betyder, at genbrugsstationerne kan genåbnes dog med stram adgangsregulering, øget hygiejne og skiltning om afstand m.v. 

Sidst opdateret 30.03.2020