You are here

Givende samvær for begge parter

Date: 07. April 2017
  • Besøgsven

    ”Vi har en anden rolle end pårørende. De taler nok om nogle andre ting”, siger Kirsten, der er besøgsven for Bente på 93.

Kirsten Søe Jørgensen har i fire år været besøgsven for 93-årige Bente Christiansen.

”Jeg kan godt lide mennesker. Det er spændende at høre om, hvad de har oplevet i deres liv”, siger Kirsten Søe Jørgensen fra Vallensbæk.

Hun har i 40 år boet kun et par veje fra den knap 30 år ældre Bente Christiansen, men de to kendte ikke hinanden, før Kirsten meldte sig som besøgsven for Ældre Sagen.

”Jeg blev spurgt, hvad jeg interesserede mig for, og så fandt Ældre Sagens kontaktperson ud af, at jeg passede godt sammen med Bente”, forklarer Kirsten.

Og de to kvinder viste sig ganske rigtigt at være et rigtig godt match. Når Kirsten kommer på besøg, går snakken livligt, som var de to veninder, der havde kendt hinanden i – nå, ja – 40 år.

”Vi taler om, hvad der rører sig, og hvad vi har oplevet. Og så elsker hun at fortælle om gamle dage”, siger Kirsten.

Besøgene er typisk en gang om ugen, og om sommeren foregår det ude i Bentes have under markisen, hvor der bliver hygget og drukket kaffe.

”Det er en glæde at være sammen med andre mennesker og se, hvad det gør ved dem. Man kan se, deres øjne begynder at stråle, når der er nogen, der har tid til at være noget for dem og snakke med dem”, siger Kirsten.

Har du lyst til at være besøgsven? 
Så kontakt Ældre Sagens kontaktperson Birgit Seiersen på 2947 0395 eller birgitseiersen@gmail.com

 

Sidst opdateret 07.04.2017