You are here

Kom til Bæredygtigheds-festival i din by

Date: 19. September 2018
Sæt kryds i kalenderen - kom til Bæredygtighedsfestival lørdag den 29. september

I sidste uge af september vil stationstorvet i Vallensbæk blive omdannet til en farvestrålende festivalplads. Bæredygtighedsfestival i Vallensbæk er et arrangement, der vil emme af leg, læring og engagerende aktiviteter, der alt sammen rimer på bæredygtighed og FN’s 17 Verdensmål. Det foregår den 29. september ved Vallensbæk Rådhus.

”Vi er en af de første kommuner i landet, som holder en Bæredygtighedsfestival. Vi vil gerne tage klimaudfordringerne op lokalt og bidrage til at gøre verden til et bedre sted. Som grøn kommune er det vigtigt for os at tænke over, hvordan vi bruger klodens ressourcer på den bedst mulige måde – både nu og i fremtiden”, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Verdensmålene er hele verdens fælles ambition for en bedre og mere bæredygtig fremtid. Med Bæredygtighedsfestivalen sætter Vallensbæk Kommune streg under sit ønske om at bidrage positivt til denne udvikling.
 

Bæredygtige initiativer på en ny og engagerende måde

På festivalen vil både skoler, virksomheder og foreninger præsentere bæredygtige initiativer på en ny og engagerende måde. Man kan få gode råd til, hvordan man med små ændringer i hverdagen kan leve mere bæredygtigt og gøre en forskel. Aktiviteterne på festivalen spænder vidt. Man kan blandt andet designe og bygge fremtidens by i LEGO®-klodser, smage på innovativ fremtidsmad, bygge et insekthotel til sin egen have, deltage i konkurrencer og workshops og høre faglige debatter om FN’s 17 Verdensmål.

Man kan møde lokale og nationale aktører som LEGO®, BioFos, Røde Kors, Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp, CONCITO/KlimaAmbassaden, FødevareBanken, Energistyrelsen, CHORA Connection, Plastic Change, UNCity4School, UNDP, Verdens Bedste Nyheder, WHOLI Food og Squarely. 
 

Alle er velkomne

Alle interesserede inviteres til en dag fyldt med viden og inspiration. Lørdag den 29. september er festivalen åben for alle kommunens borgere fra 10.00–16.00.

Lørdagens sceneprogram rummer flere faglige debatter;

  • Hvordan gør vi vores børn klar til fremtiden? (lørdag kl. 11.45)
  • Grøn omstilling & klima – fra kommune og ud i verden (lørdag kl. 14.00)
  • Hvordan – og hvorfor – kan jeg leve bæredygtigt? (lørdag kl. 15.00)

Dagen forinden, dvs. fredag den 28. september, står i skolernes tegn, når omkring 1.000 elever fra kommunen bliver klogere på bæredygtighed, Verdensmålene og globale udfordringer. Fredag er pladsen åben fra 9.00-15.00.

Festivalen afholdes ved Vallensbæk Rådhus. Alle er velkomne – duk bare op. Det er gratis at deltage. 

Klik her og læs mere. 

Bliv også klogere på, hvad Vallensbæk Kommune allerede gør i dag – f.eks. indsatserne omkring biodiversitet, nedsivning af regnvand, energibesparelser i hjemmet, bioanlægget på Ridecenteret, Hackathon og Frivillighed på Skoleskemaet. 

 

Sidst opdateret 19.09.2018