You are here

Ledninger og Letbanen

Date: 22. Oktober 2019
VEKS flytter fjernevarmeledninger, senere flytter vi strøm- og telefonkabler. Alt sammen for at gøre plads til, at Letbanen kan køre sin første tur med passagerer i 2025.

Fjernvarmeselskabet VEKS er gået i gang med at etablere en byggeplads på stien bag Delta Park. Inden længe skal de i gang med at flytte ledninger, så letbanebyggeriet kan glide lidt nemmere, når det går i gang.   

Du skal derfor være opmærksom, når du cykler mellem Delta Park og Golfsvinget. Du kan godt cykle igennem, men stien er smallere end den plejer, og der går en del arbejdende folk og deres maskiner lige i nærheden. 

Cykelstien, du skal bruge, er markeret med rød/hvide-afspærringer sat i betonklodser.  

  

Fra Vallensbæk til Brøndby er der spærret 

Skal du cykle fra Vallensbæk til Brøndby Kommune, så kan du ikke bruge cykelstien bag ved Delta Park. Den er helt omdannet til byggeplads. Du skal i stedet følge Søndre Ringvej mellem de to kommuner – men den er heldigvis indrettet med store brede cykelstier, så der er god plads til at komme frem og tilbage over kommunegrænsen.  

Arbejdet foregår frem til sommer 2020 

Lige nu anlægger VEKS deres byggeplads. Først når den er etableret, går de i gang med gravearbejdet. De har fået tilladelse til at grave frem til sommeren 2020. Og vi forventer, at de vil bruge al tiden frem til foråret.  

Når VEKS har flyttet deres ledninger, skal andre firmaer efterfølgende flytte bløde ledninger. Der skal flyttes telefon- og andre strømkabler.  

For at anlægsfasen af Letbanen ikke kommer til at gøre større skade end gavn, flytter vi allerede nu ledningerne under jorden.  

Når Letbanen er i drift, vil vejnettet på Søndre Ringvej ændre sig en del. Derfor kan ledningerne ikke ligge, hvor de ligger nu. 

I 2025 står Letbanen klar til brug, og den kommer til at køre mellem Ishøj og Lyngby. På sin vej vil den binde seks S-togslinjer sammen på tværs af hovedstaden. Letbanen kommer til at køre gennem ni kommuner – heriblandt altså Vallensbæk, der får tre stationer: Strandhaven, Vallensbæk Station og Delta Park.

Sidst opdateret 29.04.2020