You are here

Møde om Vallensbæk Gårdhaver - ny lokalplan

Date: 30. Juli 2019
Lokalplanen for Vallensbæk Gårdhaver er sendt i høring. Derfor inviterer vi til møde torsdag den 15. august kl. 16 i Havet i Vallensbæk Kultur- & borgerhus.

Området på Vejlesvinget mellem Vejlegårdsvej og Vejlegårdsparken er i dag et industriområde. Med den nye lokalplan skaber vi mulighed for, at vi kan fortætte området og omdanne det til et moderne, grønt og attraktivt boligområde med etageboliger, rækkehuse og grønne friarealer derimellem.  

I den nye lokalplan er der fokus på det grønne byliv med central beliggenhed. I planen skaber vi mulighed for at bygge fire åbne karrebygninger med nedtrappende etager, hvilket sikrer den bedste udnyttelse af sollyset. I midten af karrerne vil der blive lavet grønne fællesarealer. På den måde får vi planlagt de grønne områder, så de bliver en del af de nye boligbyggerier og ikke bare omkranser dem. 

Du kan downloade og læse lokalplanen her

Rækkehuse, lejligheder og erhverv 

Den åbne karrestruktur i den nye lokalplan kobler det nye boligområde sammen med den resterende del af Vallensbæk. Der er skabt mulighed for at bygge i op til seks etager. Det betyder, at der vil være rækkehuse i en eller to plan, lejligheder og penthouselejligheder.  

Derudover gør vi plads til, at der kan skabes et mindre lokalcenter, hvor der er plads til 1800 m2 detailhandel.   

Karrebygningerne vender ryggen til s-togsbanen, hvilket afskærmer støjen og skaber et roligt og beskyttet gårdmiljø. Fra de øverste boliger vil der være udsigt over området og bugten mod syd. Den åbne struktur i byggeriet sikrer gode lys- og læforhold  på altanerne og i haverne. Alle boligerne får et privatudendørsareal, enten en have eller en altan. 

Møde om Vallensbæk Gårdhaver

Vi holder møde torsdag den 15. august kl. 16-17.30 i Havet i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.  

Lokalplanen vil være i høring frem til den 27. August 2019. 

Du kan læse mere om arrangementet i aktivitetskalenderen

Sidst opdateret 09.08.2019