You are here

Movia forringer servicen – og det vil vi ikke stå model til

Date: 29. marts 2019
I Vallensbæk er vi ikke tilfredse med, at Movia har fjernet køreplanerne fra stoppestederne. Derfor kan du her få gode råd til, hvordan du planlægger din rejse.

At Movia har fjernet køreplanerne fra stoppestederne på Sjælland, er nok ikke gået din næse forbi. Den beslutning traf de tilbage i starten af februar. Men allerede den 27. februar valgte Movia at imødekomme dele af klagerne over beslutningen.  

Det betød, at Movia igen ville opsætte ruteplaner – ikke køreplaner - på stoppestederne. De viser retningen på bussen, bussens rute fra a til z og hvilket interval bussen kører i. Ruteplanerne bliver sat op fra midten af april og frem til sommerferien.  

Hvad betyder det for Vallensbæks buspassagerer?  

Her i Vallensbæk betyder det, at du ikke kan se køreplanen på stoppestederne for busserne 143, 144 og 166. Du kan derimod se ruteplanen, bussens retning og hvilket interval bussen køre i, når du står ved stoppestedet.  

For buslinjerne 350S og 30E er der count down-moduler på stoppestedet. Når du står her og venter på bussen, betyder det, at du live kan følge med i, hvor mange minutter der er til, at bussen kommer til stoppestedet. Du finder selvfølgelig også ruteplaner, når de bliver sat op, på stoppestederne ved 350S og 30E. Men her, er der heller ikke køreplaner.  

Vi i Vallensbæk er ikke tilfredse med Movias beslutning  

Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune var helt enige – vi i Vallensbæk er ikke tilfredse med Movias beslutning. Derfor skriver forvaltningen et brev til Movia, hvor de ønsker svar på: 

Hvor stor en del af besparelsen på 1,6 mio. kr. kommer Vallensbæk Kommune og deres borgere til gode?  

Om Movia vil sætte count down-moduler på de stoppesteder, som ikke allerede har det, og på Movias regning 

Om Movia midlertidigt vil sætte køreplanerne op igen på stoppestederne i Vallensbæk for deres regning  

Brevet sender vi til Movia i den kommende tid, og vi håber, at de vil imødekomme vores ønsker, så du som buspassager og borger i Vallensbæk, får den bedste service på din rejse.  

Mens vi venter...  

Mens du, jeg og alle andre buspassagerer i Vallensbæk venter på et svar fra Movia, kan vi finde køreplanerne andre steder - når nu de ikke hænger på busstoppestederne.  

Hvis du er meget digital 

Hvis du tilhører en digital generation, eller bare er en haj til digitale løsninger, kan du finde og planlægge din rejse på Rejseplanens app eller hjemmeside. Den er liveopdateret, og du kan tjekke op på afgangs- og ankomsttider før og under rejsen.  

Hvis din mobil er løbet tør for strøm, eller det regner så meget, at du ikke vil tage den op af lommen, kan du benytte de digitale informationsskærme og count down-moduler på mange stoppesteder til at holde dig opdateret om din rejse. De er altid live opdateret.  

Hvis du er lige midt i mellem digital og ikke digital 

Er du en af dem, der har en mobil – endda også en smartphone – men ikke genkender dig selv som en digital haj? Så er der også en løsning til dig. Du kan altid sende en SMS og modtage et svar, med ankomsttider på bussen til det stoppested, du står ved.  

I SMS’en skriver du stoppestedsnummeret, som står på standeren og sætter et “S” foran. S for stoppested. Den SMS sender du til nummeret 1250. Det kan eksempelvis se sådan her ud:  

Hvis du gerne vil have køreplanen i hånden, når du går hjemmefra, kan du via din pc gå ind på www.dinoffentligetransport.dk og finde, printe og gemme køreplanen for den busrute, du skal med.  

Hvis du ikke er digital 

Hvis du ikke er tryg ved de nævnte løsninger, så er der også en tredje mulighed. Hvis du vil vide afgangstiden for din bus på det stoppested, hvor du tager den fra, kan du ringe til DOT’s kundeservice på 70 15 70 00. Husk at ringe i god tid, da der kan være telefonkø.  

I kundeservice kan du få besked om, hvornår bussen kører? Hvor den kører hen? Og du kan bede om at få køreplanen for den bus, du tager, tilsendt med posten. Så kan du have den i tasken eller hænge den på køleskabet. 

Sidst opdateret 29.03.2019