You are here

Ny app til alle danske børnefamilier

Date: 27. februar 2017
Fars køkkenskole og Nordea-fonden har udviklet en app, som gør det sjovere og nemmere for fædre, børn og resten af familien at gå i køkkenet sammen, hygge sig og lave en masse spændende retter.

I appen kan du oprette et familie-team, finde lækre opskrifter, tjekke ingredienser af og derefter sætte gang i gryderne. Du scorer point ved at lave mad, tage billede af retten og svare på sjove spørgsmål. Og så dyster du mod andre familier og hele det ganske land. Og det gælder selvfølgelig om at få flest point.

”Mænd kan godt lide simple løsninger, hvor der også er konkurrenceelementer. De behov synes vi, at vores app opfylder. Når man står nede i supermarkedet med lille Peter og Sofie, og ikke aner, hvad man skal lave til aftensmaden, kan man lige hive mobilen op af lommen, og så er der inspiration til en god omgang køkkendyst”, fortæller Fars køkkenskoles projektudvikler Jonas Gerdes Vigkilde.

Appen hedder ”Fars køkkenskole” og er udviklet af Fars køkkenskole i Vallensbæk Kommune i samarbejde med Nordea-fonden. Den er gratis og er klar til brug! Du skal bare downloade den i App Store eller Google Play.

”På Fars køkkenskole har vi oplevet en kæmpe glæde hos fædre og børn, når de har været i køkkenet sammen. De får god mad og masser af kvalitetstid sammen. Med appen gør vi det nemmere for alle børnefamilier at sætte gang i køkkenløjerne derhjemme”, siger Fars køkkenskoles projektleder Mette Bøgebjerg Jørgensen.

http://farskoekkenskole.dk/app/ kan du se en video, der viser, hvordan du bruger appen.

Fakta

Appen er en del af projektet Fars køkkenskole, der laves af Vallensbæk kommune i samarbejde med Nordea-fonden.
Fars køkkenskole er udbredt til 28 kommuner (inkl. Vallensbæk Kommune).
Når fædre og børn har været på Fars køkkenskole har de bl.a. lært mere om råvarer, flere måder at lave mad på og flere tips og tricks i køkkenet.
Efter Fars køkkenskole oplever fædrene, at de har fået styrket relationen til deres barn.

Sidst opdateret 28.02.2017