You are here

Nyt projekt for ledige over 50 år

Date: 06. februar 2020
Vallensbæk Jobcenter har fået over en million kroner til at søsætte et projekt, hvor vi hjælper ledige dagpengemodtagere over 50 år med at få deres næste job.

Jobcentret erfarer, at mange ledige over 50 år har været i det samme job i rigtig mange år - og har måske kun haft det ene job.  

De kan derfor have behov for hjælp med at skrive CV og ansøgning og andre initiativer, der kan sætte dem i kontakt med deres næste arbejdsgiver. I projektet vil vi have fokus på at give borgerne en meget tæt og håndholdt hjælp.  

“Arbejdsmarkedet er stagneret dels på grund af brexit, dels på grund af fyringsrunder i banker og pensionsselskaber, som ofte rammer dem, der er over 50. I den alder, har du sværere ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet, og derfor dedikerer vi en særlig indsats til den målgruppe,” siger beskæftigelseschef René Sigaard Mikkelsen og fortsætter:   

“I jobcentret samarbejder vi målrettet med de ledige, en håndholdt indsats og tæt opfølgning sikrer, at alle, der henvender sig, får en plan for job og uddannelse - også når de er over 50.” 

Projektmidlerne er givet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), og den samlede bevilling er 1.070.000 kr. 

Pengene går til at ansætte en projektmedarbejder, der udelukkende skal arbejde med målgruppen. Forventningen er, at der i løbet af projektperioden vil være 200 borgere, som skal have denne hjælp. 

Projektet løber frem til udgangen af 2021.  

Sidst opdateret 06.02.2020