You are here

Regeringen vil gøre noget ved støjen i Vallensbæk

Date: 15. marts 2019
Selv om det regner udenfor, så skinner solen i Vallensbæk, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i dag deres plan for optimeringen af den danske infrastruktur frem mod 2030. Og her var der et punkt, der skabte glæde på gangene her på rådhuset i Vallensbæk.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov kunne nemlig oplyse, at der skal bruges 1,6 milliarder alene til at bekæmpe støj fra vejnettet. 131 millioner er øremærket, så det efterlader knap 1,5 milliarder, og her er Vallensbækvej blandt fem projekter, der prioriteres først og som igangsættes hurtigst muligt.

 

Vallensbæk er den kommune i Region Hovedstaden, der er hårdest plaget af trafikstøj, og emnet har længe været på dagsorden i kommunen. Borgmester Henrik Rasmussen er derfor glad for, at regeringen tager ansvar for de støjproblemer, borgerne døjer med:

”Som borgmester har jeg i ni år kæmpet for at komme støjen til livs. Lige nu kan mange borgere i Vallensbæk ikke bruge deres haver eller åbne et vindue uden at være generet af støj. Det her er noget, der kan gavne rigtig mange og forbedre deres livskvalitet, så jeg er en glad borgmester i dag.”

En måling fra Vejdirektoratet har tidligere vist at mere end 60 procent af boligerne på Vestegnen er støjpåvirkede og støjen kommer primært fra de statsejede motorveje. På landsplan er kun 15 procent af boligerne plaget af støj.

Læs hele afsnittet om støjbekæmpelse i regeringens aftaleplan her.

Regeringspartierne og Dansk Folkeparti kan dog ikke gennemføre aftalen på denne side af folketingsvalget. De fire partier skal derfor finde flertal for deres plan efter folketingsvalget.

Sidst opdateret 15.03.2019