You are here

Seks kommuner går sammen om sikring mod skybrud

Date: 13. November 2017
  • Indvielse af nødpumpe

    Borgmestrene ved den nye pumpe: Steen Christiansen (Albertslund), Kent Max Magelund (Brøndby), Michael Ziegler (Høje-Taastrup), Ole Bjørstorp (Ishøj) og Henrik Rasmussen (Vallensbæk).

  • Indvielse af nødpumpe

    Den nye pumpestation skal sikre mod fremtidige oversvømmelser i området ved at holde vandstanden bag diget nede.

Regnen stod meget symbolsk ned i stænger, da den nye nødhøjvandspumpe fredag blev indviet i Ishøj Havn. Pumpen er et af en lang række tiltag, der skal holde vandet ude af borgernes kældre.

”Ideen med det nye anlæg er, at vi kan pumpe vandet gennem diget, når slusen er lukket ved højvande i Køge Bugt”, forklarer borgmester Henrik Rasmussen fra Vallensbæk, der er en af kommunerne bag projektet.

Vand respekterer ikke kommunegrænser, og derfor er det nye tiltag kommet i stand gennem et tværkommunalt samarbejde.

”Vi er seks kommuner, der er gået sammen om prøve at sikre, at der ikke kommer vand i folks huse og kældre, som vi jo desværre har set ved skybrud. Pumpen her er et rigtig vigtigt led i at forebygge oversvømmelser”, siger Henrik Rasmussen.

Det er klimaforandringerne, der skaber nye udfordringer i disse år, og med et system af diger og pumpesystemer kan man nu styre vandet uden om bebyggede områder.

Det er kommunerne Albertslund, Brøndby, Glostrup, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk, der nu har afsluttet det store samarbejdsprojekt, der skal skybrudssikre Vestegnen.

Ud over nødpumpen i Ishøj Havn omfatter projektet blandt andet anlæg af regnvandsbassiner i Høje-Taastrup og Kongsholmparken i Albertslund samt en række tiltag i Vallensbæk Mose. Her er der etableret et nyt overløb fra Vallensbæk sø ind i mosen, så området kan bruges som nødbassin, når der falder meget regn – og der er renoveret og etableret diger rundt om mosen. Endelig er der indkøbt mobile pumper, mosen kan tømmes hurtigere, når den har været brugt som nødbassin.

I silende regnvejr i fredags fik borgmestrene så lov til at trykke på den store røde knap, der tændte for nødhøjvandspumpen i Ishøj.

Sidst opdateret 13.11.2017