You are here

Stort fremmøde til Virksomhedernes Dag

Date: 13. November 2019
Mere end et halvt hundrede repræsentanter for det lokale erhvervsliv fandt vejen forbi Virksomhedernes Dag, som Vallensbæk Kommune og Erhvervssammenslutningen står bag.

”Efter at have arbejdet med egen virksomhed på fuld tid tre år, synes jeg, det er på tide at komme ud og vise flaget. Jeg bor jo i Vallensbæk og er en del af kommunen, og Virksomhedernes Dag er en oplagt mulighed for at komme ud og netværke og lave forretningsaftaler. Det har været virkelig spændende oplæg, og jeg har fået gode snakke med nogle af de andre deltagere.”

Sådan siger Lis Hejlesen Carl, der driver Vallensbæk-firmaet Procesudvikling. Efter en lang karriere med at udvikle lederuddannelser i flyvevåbenet driver hun nu egen virksomhed, der blandt andet udvikler HR-koncepter for hotel- og restaurationsbranchen.

Sammen med en bred vifte af lokale virksomheder deltog hun i Virksomhedernes Dag forleden, der foregik hos Via Biler/Cars.dk. Bag arrangementet stod Vallensbæk Kommune og Erhvervssammenslutningen.

Borgmester Henrik Rasmussen bød velkommen:

”Vi sætter alle sejl til med vores erhvervsstrategi og dialogen med erhvervslivet og undersøger hele tiden, hvad I har brug for. Vi tilpasser kommunens service til jeres behov, så bliv ved med at fortælle os, hvad vi skal blive bedre til,” indledte han, og fortsatte:

”Der blev grinet, da jeg for ti år siden sagde, at Vallensbæk skal være en erhvervskommune, og ikke kun en bo-kommune. Siden er vi blevet kåret til landets førende globaliseringskommune, og undersøgelser fra Dansk Industri placerer os i top, når det gælder erhvervsklima.  Det, jeg er mest stolt af, er samarbejdet mellem skolerne og det lokale erhvervsliv, hvor vi også bliver fremhævet som de bedste i landet. Vi skal facilitere en undervisning, så de unge kommer ud og bliver gode idemagere og producenter, og det får I, erhvervslivet, gavn af.”

Kvinderne, de unge og de entreprenante

Hovedtaler på Virksomhedernes Dag var Marlene Nørgaard Carolus, adm. direktør for Mybanker med en fortid i Danske Bank og en efterspurgt oplægsholder.

”Jeg er vild med Vallensbæk, hvor der er kort vej fra tanke til handling,” indledte direktøren med, inden hun førte deltagerne ud i den store verden:

”Fremtidens influencere er millenials, (unge født mellem 1981-96 cirka), kvinder og de entreprenante. De har en fælles adfærd og er følelsesmæssige arketyper, der tænker og agerer på en anden måde. Kvinderne og de unge sætter familie, omsorg, filantropi og grønne investeringer i centrum. De er passionerede, kreative, højre hjernehalvdels-mennesker, der søger et større formål med deres arbejde. De kreative er dem, vi i fremtiden kommer til at løbe efter. Dem, der sidder i kælderen og koder og laver mærkelige ting – hyld dem!”

En af de lokale virksomheder havde stillet de fysiske rammer til rådighed for arrangementet, nemlig Via Biler/Cars.dk. Medejer af Via Biler, Peter Monk sagde:

”Vi er superstolte over at få mulighed for at lægge lokaler til Virksomhedernes Dag. Vi er selv nye i kommunen og har været i gang siden 1. april. Vi driver forretninger i nabokommunerne, men beliggenheden her midt på Vallensbækvej lige op til motorvejen er helt i særklasse.”

Virksomhedernes Dag i Vallensbæk afholdes igen til næste år.

 

Sidst opdateret 14.11.2019