You are here

Testkørsel med el-tog på Ringstedbanen

Date: 05. September 2018
Banedanmark fortæller, at der er sat strøm til kørestrømsanlægget på Ringstedbanen og, at de i den kommende tid begynder at lave testkørsel med el-tog.

Fra torsdag den 23. august sættes der strøm til Ringstedbanen. Derfor skal du holde afstand til banen, da det er livsfarligt at berøre eller komme i nærheden af køreledningern og ophængskonstruktionerne.

Hold afstand til banen

Banedanmark oplyser, at sikkerhedsafstanden er:

  • Til alle køreledninger og spændingsførende dele: 1,75 meter
  • Til nedfaldne køreledninger: 5 meter
  • For spuling med vand: 10 meter

Når strømmen er tilsluttet, starter Banedanmark testkørsler med el-tog og afprøver Danmarks nye signalsystem. Strækningen bliver én af de første, som kører med systemet, som skal give danskerne færre forsinkede tog og mulighed for at komme hurtigere frem.

Testkørsel med el-tog og arbejdskørsel

Fra tirsdag den 28. august og frem til åbningen af den nye bane i sommeren 2019 bliver der kørt med elektrificerede testtog på hele strækningen.

”Vi øger gradvist hastigheden på vores testkørsler, og i løbet af efteråret 2018 vil togene nå en hastighed på 250 km/t, som banen er bygget til. Vi kører også med troljer og arbejdstog, når der ikke køres testkørsler. Livsfarligt og strengt forbudt at krydse banen Det er både livsfarligt og strengt forbudt at krydse banen”, lyder det fra Banedanmark.

Et tog, der kører 250 km/t, tilbagelægger 70 meter på et sekund. Selvom toget ser ud til at være langt væk, når det hurtigt hen til din position.

Mere information

Læs mere om testkørsel af Den nye bane København-Ringsted.

Læs mere om elektrificering af jernbanen.

Banedanmark opdaterer løbende deres hjemmeside med nyt om banen, ligesom du kan tilmelde dig naboinformationsservice, der giver dig nyheder direkte i indbakken.

Du kan også følge Ringstedbanen på Facebook.

Sidst opdateret 05.09.2018