You are here

Transportminister vil arbejde for støjdæmpning

Date: 03. februar 2020
Transportminister Benny Engelbrecht var i dag på besøg i Vallensbæk for at høre trafikstøjen med egne ører. ”Det er svært for mig at se, at vi ikke skal gøre noget her”, sagde ministeren.

Adskillige transportministre har gennem de seneste år været på besøg i Vallensbæk, hvor mange borgere dagligt er plaget af trafikstøj fra både motorveje og den nye Ringstedbane. Og nu var turen kommet til Benny Engelbrecht, der tiltrådte som transportminister i sommer.

Ægteparret Søren og Jelena Holst havde tilbudt at åbne deres hjem på Nørrebred for delegationen af folk fra transportministeriet, kommunen og Vejdirektoratet.

”Vi vil jo gerne kunne nyde haven, men det suser hele tiden”, sagde Søren Holst.

Der blev talt om forskellige løsninger til at dæmpe støjen.

”Man kan sætte hastigheden ned på motorvejen, man kan bygge en Ring 5, eller man kan etablere støjafskærmning”, sagde Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

Transportministeren nævnte støjdæmpende asfalt som et muligt tiltag og fortalte, at de nye typer asfalt virker bedre end førhen.

”Men støjdæmpende asfalt giver kun en dæmpning på 1-2 decibel – det er ingenting i forhold til stigningen i antallet af biler”, indvendte borgmesteren.

Efter morgenkaffe hos familien Holst gik delegationen en tur igennem boligområderne fra Nørrebred og til Vallensbæk Mose. Den konstante summen fra motorvejen var tydelig, måtte transportminister Benny Engelbrecht indrømme.

”Det er svært for mig at se, at vi ikke skal gøre noget her”, var det nærmeste, han kom på at love konkret handling.

Ministeren var positiv over for et trafikforlig på tværs af folketingets partier. Det vil han gerne arbejde for, for sådan en aftale vil være mere langtidsholdbar.

”Hvis vi får indgået en bred infrastrukturaftale, vil der stadig være flertal efter næste valg – uanset hvem der er transportminister til den tid”, sagde Benny Engelbrecht.

Sidst opdateret 03.02.2020