You are here

Unge debatterede op til Skolevalg 2019

Date: 30. Januar 2019
  • Debat op til Skolevalg 2019

    Michael Schøt var ordstyrer, da Vallensbæks unge var til politisk debatmøde.

Mandag var Vallensbæks 8.-9. klasser til debat med repræsentanter fra partiernes ungdomsorganisationer. Debatten skulle klæde eleverne på til at stemme til Skolevalg 2019.

De unge i Vallensbæk skal til stemmeurnerne. Godt nok har de ikke stemmeret endnu, men eleverne i 8.-9. klasse får udleveret valgkort og stemmesedler og får lov til at prøve en helt autentisk valghandling, hvor de kan stemme på alle de opstillede partier. Op til Skolevalget har eleverne arbejdet med politik og demokrati i timerne.

Den politiske komiker Michael Schøt var ordstyrer til debatten, der fandt sted i Egholmskolens festsal. Han er blandt andet kendt fra Schøtministeriet, som er et fænomen på Facebook. I panelet sad repræsentanter fra otte politiske ungdomsorganisationer fra hele det politiske spektrum.

De unge – både i panelet og i salen – debatterede lystigt, og der blev diskuteret så forskellige emner som for eksempel flygtninge, miljø og klimaforandringer, straf og uddannelsespolitik. Med farvede sedler kunne eleverne tilkendegive, om de var enige eller uenige i de forskellige ungdomspolitikeres synspunkter.

Det er tredje gang, Folketingets Præsidium og Undervisningsministeriet udskriver skolevalg. Forskere har påvist, at elevernes politiske selvtillid styrkes af at deltage i Skolevalg og at de bliver mere parate til at deltage i en politisk debat.

Nedenfor kan du se, hvordan resultaterne af elevernes valg gik


 


Du kan læse her på www.skolevalg.dk

 

Sidst opdateret 01.02.2019