You are here

Vallensbæk er populær

Date: 12. December 2016
Vallensbæk den næstmest populære kommune i landet, når flyttelystne danskere søger efter ny bolig. Det viser en analyse fra Boligdeal.dk

Vallensbæk er en voldsomt attraktiv bosætningskommune. Det dokumenterer Boligdeal.dk i en analyse af, hvilke kommuner danskerne helst vil bo i.

Ifølge analysen er Vallensbæk Kommune således den anden mest efterspurgte kommune i landet, når flyttelystne danskere opretter en boligsøgerannonce eller søgeagent og angiver, hvor i landet de kunne tænke sig at bo.

”Som borger og borgmester i Vallensbæk er det ikke svært at forstå begejstringen. Vallensbæk er en naturskøn, tryg og dynamisk by ganske tæt på hovedstaden. Vi har gode skoler og daginstitutioner, et fantastisk foreningsliv og et blomstrende erhvervsliv – og så har vi en infrastruktur, som gør det let at komme til og fra kommunen. Vi runder snart 16.000 borgere, hvilket er en stigning på 4.000 på blot ti år, og befolkningstallet stiger fortsat støt,” siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk Kommune.

Til sammenligning ligger vores nabokommuner Ishøj på en 7. plads, Brøndby på en 8. plads og Albertslund på en 18. plads på listen over, hvilke kommuner danskerne helst vil bo i.

Sådan er analysen lavet
For at nå frem til listen over de mest populære kommuner har Boligdeal.dk analyseret 160.000 boligsøgerannoncer og boligsøgeragenter som boligsøgere har oprettet fra den 1. oktober 2015 til samme dato i år. Antallet af boligsøgninger er efterfølgende reguleret for antallet af indbyggere i den pågældende kommune for at gøre tallene sammenlignelige.

Da cirka 700.000 danskere flytter hvert år, giver de 160.000 søgninger et repræsentativt billede af, hvor danskerne ønsker at bo.

Analysen baserer sig således på ikke på de mere tilfældige søgninger efter boliger, som brugerne har lavet i databasen, men på de meget konkrete og veldefinerede ønsker til geografi, som brugerne har beskrevet på deres profiler.

Top 10:

1. Glostrup
2. Vallensbæk
3. Frederiksberg
4. Rødovre
5. Herlev
6. Solrød
7. Ishøj
8. Brøndby
9. Dragør
10. Hvidovre

Bund 10:

86. Struer
87. Sønderborg
88. Vejen
89. Ærø
90. Skive
91. Lemvig
92. Morsø
93. Thisted
94. Ringkøbing-Skjern
95. Odsherred

 

Sidst opdateret 12.12.2016