You are here

Vejarbejde på Brøndbyvej ved Landsbyen

Date: 22. August 2019
Fra mandag den 26. august og frem til midten af oktober, er der vejarbejde på Brøndbyvej. Der kommer en hævet flade i T-krydset Højrupgårdsvej/Brøndbyvej, en 2 minus 1 vej og en byport til landsbyen.

Mandag den 26. august starter vejarbejdet i T-krydset. For at entreprenøren kan komme til og lave det de skal, indsnævres vejen til ét kørespor omkring krydset.  

Fra uge 37 og to uger frem vil krydset Højrupgårdsvej/Brøndbyvej være helt spærret. Når du ikke længere kan køre i krydset, henviser vi dig til at køre ad Idræts Allé i stedet for. Selvom vejen er spærret, vil det stadig være muligt at benytte Horsestien - så hvis du lader bilen stå og hopper op på cyklen, så kan du køre samme vej, som du plejer.  

I uge 39 opmærker entreprenøren Brøndbyvej som en 2 minus 1 vej. Når opmærkningen er færdig, vil vi efterfølgende opsætte kampagneskilte, der viser, hvordan man færdes på sådan en vej. Så hvis du ikke lige ved, hvad det er, eller hvordan man skal køre her - både som billist og cyklist - så vil skiltene vise dig det. 

Du kan læse mere om vejarbejdet, på kommunens hjemmeside.   

Trafikstyrelsen vil guide dig på vej  

Trafikstyrelsens gode råd til bilister på en 2 minus 1 vej lyder:  

“Kør på midten af vejen og træk kun ud på kantbanen, hvis der er modkørende bilister. Sæt farten ned, så du kan nå at reagere i god tid på modkørende. Vær opmærksom på cyklister og fodgængere – især hvis du skal passere en modkørende bilist.” 

Og cyklister rådes til at:  

“Kør på kantbanen, som du ville køre på enhver anden vej, men vær opmærksom på, at du skal dele området med andre trafikanter. Sæt farten ned, hvis du skal passere en fodgænger, der går på kantbanen.” 

Busserne kører en ændret rute 

I uge 37 og 38, vil der ikke være plads på vejen til, at bussen kan køre sin sædvanlige rute. Inden du skal med bussen fra Brøndbyvej, skal du i de to uger tjekke rejseplanen eller DOT. Her finder du information om, hvor du i stedet kan stå på bussen, når du skal på tur.  

Sidst opdateret 22.08.2019