You are here

Vi fælder træer for Letbanen ved grænsen til Ishøj

Date: 11. Juni 2020
Vi fælder træerne på skrænten til broen over Søndre Ringvej. Dels fordi rødderne er blotlagt af det arbejde, der har været i gang, og for at undgå at træerne vælter ned i fremtidige køreledninger.

Siden starten af februar 2020 har en entreprenør arbejdet for at gøre grøften stabil mellem Åsvinget og Store Vejleå ved grænsen til Ishøj.  

Formålet med arbejdet er at stabilisere grøftens forløb, så Letbanen kommer til at køre efter hensigten.   

Det store gravearbejde lakker nu mod enden, og grøften er ved at være færdig. Fordi man har arbejdet i området og flyttet en del jord rundt, har nogle træer på skrænten til broen over Søndre Ringvej fået blotlagt deres rødder. Hvis vi lod træerne stå med rødderne over jorden, kunne vi risikere at de ville vælte. De bliver derfor fældet.  

Inden for et par år skulle de samme træer alligevel have været fældet. Det skyldes, at der i området skal sættes køreledninger op til Letbanen. Det er de ledninger, som er synlige over togskinnerne. Og der må helst ikke stå høje træer i nærheden af en køreledning, fordi det kan skabe en risiko for, at de vil vælte ned i ledningerne.   

Det er derfor besluttet, at træerne bliver fældet nu, inden cykelstien igen bliver asfalteret og kantstenen genoprettet. Vi planter buske som erstatning for træerne.  

Det betyder også, at der ikke er længe til, at du kan cykle den direkte vej mellem Ishøj og Vallensbæk ad Søndre Ringvej.  

Sidst opdateret 11.06.2020