You are here

Vi udvider Pilehavehus med 16 nye lejligheder

Date: 30. August 2019
I efteråret 2019 begynder vi at udvide Pilehavehus. Der bliver bygget to nye blokke med hver otte lejligheder.

Ældreboligerne Pilehavehus bliver udvidet med i alt 16 lejligheder i forskellige størrelser. Dermed går Pilehavehus fra 40 til 56 lejligheder. De 16 lejligheder får enten altan eller have.  

Formålet med byggeriet er at udvide tilbuddet til ældre, som kan klare sig selv, men som har gavn af eller lyst til at indgå i et fællesskab, hvor der er tilknyttet forskellige tilbud. 

Arbejdet med at bygge de 16 nye hjem til ældre borgere i Vallensbæk starter i september 2019. Vi forventer, at boligerne er indflytningsklar i foråret 2021.  

Efter licitationen var gennemført, blev det SB Entreprise A/S, der vandt opgaven. Styregruppen har herefter godkendt, at SB Entreprise A/S fra Ringsted skal varetage opgaven.  

Vallensbæk Kommune er bygherre og vil følge byggeriet tæt for at sikre, at vi får den vare, vi har bestilt, og som vi betaler for. Der er tilknyttet en projektleder som kommunens repræsentant igennem hele processen. Derudover har Vallensbæk Kommune en totalrådgiver, som på vores vegne vil føre tilsyn på byggepladsen.   

Når byggeriet går i gang, vil SB Entreprise A/S i et vist omfang skulle dele byggeplads med BO-Hus A/S, som er i gang med at bygge den nye daginstitution i Nord. De skal benytte samme adgangsvej til byggepladserne.  

Det nye skal ligne det gamle 

Det nye byggeri skal ligne det eksisterende, på den måde sikrer vi, at det nye vil hænge sammen med det gamle. Blokkene bliver muret op med røde mursten, bygget med fladt tag, og så skal de nye bygninger – akkurat som de eksisterende – have udvendige flugtvejstrapper, altaner og haver. Bygningerne placeres i forlængelse af det eksisterende Pilehavehus mod nord. 

Den overdækkede gang, som forbinder de eksisterende blokke, forlænges til den nye bygning. Gangen skaber sammenhæng, så de nye bygninger bliver en integreret del af de eksisterende boliger. Det betyder også, at fællesskabet mellem beboerne – både de nye og dem, der allerede bor der – kan udvikles bedst muligt. 

Sidst opdateret 30.08.2019