You are here

Vil du med på tur?

Date: 27. April 2017
  • Samlermuseet Thorsvang på Møn

    På samlermuseet kan du gå en tur i de gamle butikker og værksteder.

Pensionistskovturen går i år til Thorsvang, Danmarks Samlermuseum ved Stege på Møn, som drives af frivillige ildsjæle. Læs mere om tilmelding, turen og hvilke dage vi tager afsted.

Thorsvang byder på en hjemmelavet to-retters menu og efterfølgende kaffe og lagkage. Der vil være mulighed for at gå rundt på museet og se den fantastiske samling – der er mange kringelkroge med ting og sager fra en svunden tid.

Museets primus motor Henrik Hjortkær og hans hjælpere fortæller os historien om Thorsvang, der rummer et utal af gamle butikker og værksteder fyldt med sjove og spændende effekter. Du kan også besøge købmanden og købe øl, lakrids, bolsjer, blive barberet hos frisøren og få mange andre interessante oplevelser.

Vi kører i bus fra Vallensbæk over Sjælland til Møn, hvor vi drejer fra ved det idylliske Kalvehave og kører over broen til Møn for at ende ved Thorsvang. Vi stopper undervejs og får en øl eller vand. Borgmesteren og medlemmer fra Social- og Sundhedsudvalget vil være guider på turen.

Vi ankommer på Thorsvang kl. ca. 12 og skal spise i teltet bag ved Palmehaven. Til forret er er hønsesalat, til hovedret flæskesteg med tilbehør – og vi slutter af med kaffe og luksus-lagkage. Til maden serveres to drikkevarer efter eget valg; øl, vand eller et glas vin. Vi bliver underholdt af levende musik, og der er mulighed for dans.

Skovturen afholdes følgende dage med enslydende program:

  • Tirsdag den 23. maj
  • Tirsdag den 30. maj
  • Onsdag den 7. juni
  • Torsdag den 8. juni

Afgang i bus fra Vallensbæk kl. 9. Der er tre opsamlingssteder, hvor bussen holder klar kl. 9: Rønnebækhus, Idrætscentret eller Pilehavehus.  Afgang i bus fra Vallensbæk kl. 9:15. Forventet hjemkomst kl. ca. 18.

Borgere med nedsat bevægelighed eller borgere i kørestol kan deltage alle dage.

Billetter koster 200 kr. pr. stk. og kan købes i Seniorhuset, Korsagergård tirsdag, onsdag og torsdag mellem kl. 10 og 15.

Der er plads til 200 deltagere på hver tur, og billetterne sælges ”efter først til mølle-princippet”.

Pensionister, hvis indkomst er meget beskeden, kan få billetprisen refunderet. Hør mere om dette i Borgerservice eller hos din sagsbehandler. 

Sidst opdateret 27.04.2017