You are here

Ny daginstitution i nord

  • Ny daginstitution i Vallensbæk nord

    Vejledende tegning af den nye daginstitution i nord.

Efter en omfattende vandskade i institutionen Birkely var den i så dårlig stand, at den blev revet ned. Det er blevet politisk besluttet, at der skal bygges en ny institution i samme område.

Den nye institution vil få plads til 70 børn – 19 vuggestuebørn, 45 børnehavebørn og yderligere seks børn med særlige behov. Udover 70 børn vil der blive plads til 20 ansatte. Den nye institution bliver således en opgraderet og forbedret erstatning for den nedrevne Birkely. 

Byggeriet starter i slutningen af maj 2019 og forventes at stå færdigt til indflytning i februar 2020. Indtil da, holder børn og personale fra Birkely til i ”Byggeren”. 

Et professionelt bedømmelsesudvalg har besluttet at Totalentreprenør BO-HUS A/S fra Nykøbing Falster, i samarbejde med Friis Andersen Arkitekter fra Nykøbing Falster og ingeniør Søren B. Nielsen fra Næstved, skal gennemføre opgaven.  

Vallensbæk Kommune er bygherre, og vil følge byggeriet tæt for at sikre, at vi får den vare, vi har bestilt, og som vi betaler for. Der er tilknyttet en projektleder som kommunens repræsentant igennem hele processen.  

Når byggeriet går i gang, vil der blive opsat byggepladshegn og byggepladsskilte, og herefter vil totalentreprenøren igangsætte de fysiske arbejder. Hvis du har spørgsmål til projektet eller behov for yderligere oplysninger i byggeprocessen, er du velkommen til at kontakte Vallensbæk Kommune på de kontaktoplysninger, du finder i bunden af siden. 

Enkel og ærlig institution

Den nye daginstitution i nord vil blive bygget som et nutidigt svar på, hvordan institutioner skal se ud i dag. Den bliver bygget med enkel og ærlig detaljering, vinduerne bliver sat, så de giver liv til institution og viser bygningens funktion som et hus for og til børn.  

Den nye daginstitution i nord bliver på mange måder udformet, så den spiller sammen med udviklingsstrategiens visioner. Her bliver der lagt vægt på, at vi skal få naturen ind mellem byggerierne. Og vi skal bygge nyt i høj kvalitet i alle de forhold, der har betydning for det gode, bæredygtige og sikre liv for borgerne. 

I Vallensbæk har vi mange udviklingsprojekter, og du kan læse mere om dem her.

Kontakt

Vallensbæk Torvevej 100
2665 Vallensbæk
Sidst opdateret 07.03.2019