You are here

Vestegnens Kulturuge

Hvert år i september holder kulturugen sit festlige indtog i en række vestegns-kommuner.

Vestegnens Kulturuge blev født i 2013. Den er barn af Vestegnens Kulturinvesteringsråd, som er et samarbejde mellem fem kommuner; Albertslund, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk. 

Hvert år i september, uge 37 for at være præcis, løber Vestegnens Kulturuge af stablen. Programmet er altid sammensat af fælles arrangementer, der udspringer af kommunernes kultursamarbejde, bl.a. fra biblioteker, kulkturinstitutioner og musikskoler. Derudover er der en mængde uafhængige, lokale arrangementer. Her i Vallensbæk er Festlig Fredag, Mosens Dag og Børnekulturugen faste begivenheder i Vestegnens Kulturuge.

Mere end fest og farver
Selvom en del af arrangementerne er festlige og farverige, er ugen ikke bare et påskud for at feste - der er mening med galskaben.

Kulturugen skal være en appetitvækker, der kaster lys over de mange kulturelle muligheder, som Vestegnen kan byde på. Den skal appellere til de lokale samtidig med, at den tiltrækker gæster udefra, og den skal levere oplevelser for enhver smag, lige fra det finkulturelle til det folkelige.

Sidst, men ikke at forglemme, skal Vestegnens Kulturuge puste liv i nye, gode historier om egnen og fodre en kulturel fællesskabsfølelse hos de mennesker, der bor her.

Thomas Dambos kunstværk, "De Seks Glemte Kæmper" er et smukt eksempel på, hvordan et kunstværk fra Vestegnens Kulturuge har været med til at skabe en positiv fortælling om Vestegnen.

Så glæd jer til Vestegnens Kulturuge 05.09 - 13.09. 2020.

 

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4130
Sidst opdateret 27.11.2019