You are here

Vestegnens Kulturuge 2018

  • Festlig Fredag

  • Mosens Dag

  • Livets Reder

    Fotograf: Per Dyrby

Så er det snart uge 37, og det betyder at der atter er fokus på kultur, fællesskaber og kreativitet i Vallensbæk. I år er temaet: Mellem Lys og Skygge.

Vestegnens Kulturuge sættes i gang - ikke kun her i Vallensbæk – men også i kommunerne Rødovre, Hvidovre, Ishøj, Albertslund, og Høje Tåstrup.

Årets tema er ’Mellem Lys og Skygge’, og foruden masser af muligheder for lyskunst og skyggebilleder lægger temaet også op til at modsætninger og forskelligheder kan mødes, at skjulte skatte kommer frem i lyset, at vi ser hvad der gemmer sig bag overfladen, at vi skaber nye fællesskaber og meget andet. I år skabes der et nyt stort fælles kulturprojekt og Vestegnens biblioteker er gået sammen om et spændende magasin om Vestegnen. Sidst men ikke mindst er der også Børnekulturuge i Vallensbæk, hvor børnene arbejder med kulturprojekter hele ugen.

Livets Reder

I Vestegnens Kulturuge 2018 vil det store fælles kunstværk udføres af kunstneren Veronica Hodges, som bl.a. er kendt for årets store juleudstilling i Magasin.

Veronica Hodges kærlighed til fugle får her luft under vingerne, idet hun bygger seks kæmpereder på Vestegnen, og hun skaber en unik fugl til hver af rederne. Rederne bygges i grene og kviste, og i Vallensbæk forestiller reden to kæmpesvaner som omfavner hinanden. Den placeres på Grønt Strøg ved Egholmskolen. Reden er så stor, at man kan sætte sig ind i den og forhåbentlig fornemme redens tryghed og måske med en tanke på sin egen rede.  Reden vil pyntes med små lysende svaner skabt i papir.

12. september kl. 10.00 er der fernisering på kunstværket, hvor Borgmester Henrik Rasmussen vil klippe snoren over, og børn fra Vallensbæk vil lægge op til fællessang om fugle. Alle er velkomne.

Bibliotekssamarbejde på tværs af Vestegnen

Biblioteker og kulturhuse fra Albertslund, Rødovre, Hvidovre, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup er gået sammen om at lave et fælles magasin og podcast, som udkommer i ugerne op til Kulturugen uge 37. Her tager vi pulsen på Vestegnen og lader dig møde områdets inspirerende ildsjæle og kunstnere. Du bliver klogere på Vestegnens historie, og så tager vi dig med på et roadtrip, hvor du kommer helt ind på livet af de farverige borgere, der bor her. Få dit eksemplar af magasinet i Kultur- & Borgerhuset i ugerne op til kulturugen, eller læs det on-line her. Podcasten udkommer samtidigt, her skal du blot søge på ”Vestegnens KulturCast 18” i iTunes eller i din podcast app.

Børnekulturugen

På Vallensbæks skoler og institutioner er børn og unge i gang med Børnekulturugen, hvor kulturworkshops og projekter tager udgangspunkt i temaet Mellem Lys og Skygge. Resultatet af deres kreative indsats kan I se når deres udstillinger og optrædener er med til at bygge bro til Vestegnens Kulturuge til ’Festlig Fredag’.

Mosens Dag 2018

Søndag den 9. september kl. 11-16

Kom ned til den smukke Vallensbæk Mose, og nyd en dejlig dag, hvor hele familien kan bevæge sig rundt i naturen, og nyde godt af de mange tilbud og aktiviteter som dagen byder på.

I kan prøve ponyridning, motionsløb, fuglekasseworkshop, uldværksted, zumba, modelskibssejlads, vandski, lystfiskeri, kanosejlads, krible krable og meget mere. Thomas Dambos berømte trækæmpe ’Lille Tilde’ byder på dejlig fødselsdagskage når vi fejrer hendes 2 årsfødselsdag. På pladsen vil grillen være tændt, og der vil være mulighed for at købe mad og drikke til rimelige priser. 

Se hele programmet her.

Festlig Fredag

Fredag den 14. september kl. 15.30-22.00

Traditionen tro slutter vi Vestegnens Kulturuge af med Festlig Fredag, hvor Musik, kunst, lækkerier, frivilligehed, underholdning og børnekultur  slår sig sammen om at skabe en fest for hele Vallensbæk. Det foregår i og omkring Vallensbæk Kultur- & Borgerhus og kl. 22.00 markerer et festfyrværkeri, at Vestegnens Kulturuge slutter i Vallensbæk.

Se hele programmet her.

 

Kontakt

Sidst opdateret 03.09.2018