You are here

Arrangementer

Få overblik over de faste kultur- arrangementer, eller smut forbi aktivitetskalenderen og se alt, hvad du kan opleve i den kommende tid.

I Vallensbæk Kommune er vi hele året i gang med at planlægge små og store kulturarrangementer, så der løbende er noget for enhver smag. Der er en række nye oplevelser på bedding, dem kan du få overblik over ved at tage et kig i aktivitetskalenderen - følg bare linket i den grønne bjælke nedenfor.

-Men der er også alle de go'e gamle gengangere, som vi hvert år har på plakaten. 

Hvis du vil vide mere om dem og være forberedt på, hvornår de kommer op, så klik på de grå bjælker nederst på siden, og en forklaring folder sig ud. 

De faste

 • Kunstudstilling i Kultur- & Borgerhuset

  Hver måned er der en ny kunstudstilling i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus, og hver første lørdag i måneden afholdes fernisering, der er åben for alle.

  Det er som oftest Vallensbæk Kunstforening, der udvælger og arrangerer udstillingen. Men cirka tre gange om året er borgerhuset arrangør, og her er udstillingens tema, eller den udvalgte kunstner, for så vidt muligt lokal.

 • Påskebasar

  En lørdag i marts, Vallensbæk Kultur- & Borgerhus

  En populær og festlig basar i borgerhuset, hvor man kan gå på opdagelse blandt en mængde boder med håndlavet påskepynt og godt til ganen. Her er også workshops, hvor det er muligt at producere eget påskepynt. Ønsker man at støtte Børnekancerfonden, er denne også til stede med en påskeworkshop.

 • Store Cykeldag

  2. søndag i juni med start fra rådhuspladsen

  På Cyklistforbundets årlige temadag er det en tradition, at Vallensbæk Kommune afholder en hyggelig event med cykelmotion, sightseeing og aktiviteter for alle interesserede: store som små, gamle som unge.

  Vi begynder med fælles morgenmad på rådhuspladsen. Herefter er borgmesteren guide på en cykeltur rundt i kommunen. Vi afslutter turen på naturlegepladsen med underholdning, grillpølser og aktiviteter. 

 • Sankt Hans på Havnen

  23. juni på Vallensbæk Havn

  Lions Club Vallensbæk og Vallensbæk Kommune arrangerer denne festlige sankthansaften på Vallensbæk Havn. Her er tivoli, musik og båltændinger med mere.
  Arrangementet tiltrækker hvert år rigtig mange mennesker fra hele Vestegnen på grund af den hyggelige stemning.

  Der er tradition og familiehygge på programmet, og borgmesteren holder båltaler; både en for børnene og en for de voksne. Programmet bliver lagt ud på hjemmesiden i juni.

 • Gadekærskoncerten

  En august-aften ved Vallensbæk Gadekær

  Årets udendørskoncert i Vallensbæk. Traditionen tro underholder en kendt solist og Vallensbæk Kirkes Kor. Denne aften medbringer man sin egen madkurv, eller støtter KFUM–spejderne og Lions Club ved at købe vin, øl, vand eller pølser i deres boder. 

  Programmet vil blive lagt på hjemmesiden i august.

 • Vestegnens Kulturuge i Vallensbæk

  Uge 37 samt weekenden op til (september)

  Vestegnens Kulturuge løb af stablen første gang i 2013. Den er et samarbejde mellem seks vestegnskommuner, og de mange kulturoplevelser, som ugen byder på, er en blanding af lokale og fælleskommunale arrangementer. 

  Hvert år er Vestegnens Kulturuge i Vallensbæk et festfyrværkeri af sjove, spændende og hyggelige events og aktiviteter. Vi lægger vægt  på et bredt udvalg, der favner alle aldre og de fleste interesser.

  Kulturugen i Vallensbæk har tidligere budt på arrangementer som Festlig Fredag, Mosens Dag, forskellige kunstudstillinger, foredrag, seniorteater, familiearrangement på havnen, friluftsbio, løb på Vestegnsruten og meget mere.

  De lokale foreninger, frivillige ildsjæle, kulturinstitutionerne og erhvervslivet i byen er med til at gøre kulturugen til noget særligt. De bidrager alle på hver deres måde til at gøre ugen uforglemmelig.

 • Mosens Dag

  Søndag i uge 36 (september), Vallensbæk Mose

  De seneste år har Mosens Dag været afholdt som en del af Vestegnens Kulturuge. Denne dag står i naturens og familiens tegn. En lang række foreninger og aktører går sammen om at skabe sjove oplevelser for børn og voksne.

  Fokus er lagt på natur og kultur, fritid og familiehygge. Programmet er altid tætpakket, og der er mulighed for at købe mad og drikkevarer i grillteltet på pladsen foran Spisestedet Mosen.

  På www.vallensbaekmose.dk kan du finde programmet, når dagen nærmer sig. 

 • Børnekulturugen

  Uge 37

  I alle børneinstitutioner og skoler arbejder børnene med kultur som begreb og får konkrete kulturelle oplevelser. Der skal også ideudvikles på fremtidens kulturarrangementer.  

 • Festlig Fredag

  September, rådhuspladsen

  De mange frivillige bliver fejret med maner i Vallensbæk. Foreninger, frivillige og borgere udefra mødes om boder og sjove aktiviteter. En hyggelig eftermiddag og aften, der plejer at være et tilløbsstykke uden lige.

 • Jul i Vallensbæk

  Sidste lørdag i november, Vallensbæk Kultur- & Borgerhus samt rådhuspladsen
   
  Vallensbæk Kommune arrangerer 'Jul i Vallensbæk' med forskellige boder og  underholdning. Der er håndlavet julepynt i alle afskygninger og masser af julelækkerier samt aktiviteter for børnene. Forskellige orkestre og ensembler fra Vallensbæk Musikskole giver små koncerter på borgerhusets amfi-trappe.

  Der er fælles julesange for alle, der har lyst til at stemme i, musikskolens kor synger for. Julemanden kommer altid forbi, og der er selvfølgelig juletræstænding med borgmestertale. Bagefter kan børnene danse om juletræet med julemanden, der som regel har godter med til dem i sin gavesæk. 

Sidst opdateret 04.12.2019