You are here

Nyt dressur- og springanlæg

  • Ridebane

    Ryttere og heste indviede den nye bane.

Vallensbæk Ridecenters nye spring- og dressurbane blev indviet i juni 2015. Det nye anlæg er et af landets største og mest moderne.

Som følge af byggeriet af Ringstedbanen er den hidtidige dressurbane nedlagt. Banedanmark var simpelthen nødt til at ekspropriere en del af ridecentrets areal for at få plads til den nye jernbane.

Efter forhandlinger med Banedanmark er det nu endt med, at ridecentret har fået en stor og topmoderne ridebane et andet sted på området. Og anlægget er opført uden at Vallensbæks borgere har måttet lægge en krone for det, idet det er betalt af erstatningen fra Banedanmark for ekspropriationen.

Banen er på 10.000 m2 og kan både bruges til spring og dressur. Desuden er underlaget en blanding af sand og fibre, som giver en helt speciel rideoplevelse.

Ridebanen kan bruges til alt lige fra dagligdags træning til stævner på internationalt niveau.

Fuldautomatisk vanding
Det er vigtigt, at en ridebane har en ensartet fugtighed, og derfor har man taget de nyeste teknikker i brug inden for banevanding. I modsætning til topvanding af ridebaner, som man har gjort det i årtier, vandes den nye ridebane med et såkaldt ebbe-flod-system nedefra og op. Via et slangesystem kan vandstanden hæves og sænkes efter behov, og dermed sikres en konstant og ensartet fugtighed over hele ridebanen uanset vejr.

 

Kontakt

Vejlegårdsvej 123-125
2625 Vallensbæk
Tlf 4364 3500
Sidst opdateret 03.10.2018