You are here

Et bed til sommerfugle ved Vallensbæk Rådhus

Elever fra modtageklasserne på Vallensbæk Skole har lavet et bed til sommerfugle.

Forbipasserende på stien mellem Vallensbæk Rådhus og ringvejen vil fremover kunne nyde synet af et væld af sommerfugle. Elever fra Vallensbæk Skole har nemlig plantet et stort bed til med planter, der tiltrækker sommerfugle. Eleverne går i skolens modtageklasser med børn, der er kommet til Danmark for nylig.

Kom og oplev vores sommerfuglebed, hvor du kan se forskellige sommerfugle og planter. Sommerfuglebedet finder du på nordsiden af Vallensbæk Rådhus.

Bedet er anlagt for at støtte mangfoldigheden af sommerfugle.

Således er planter og buske udvalgt efter de sommerfugle, som enten lægger æg på planten eller spiser af den.

Projekt sommerfuglebed er en naturlig fortsættelse af Vallensbæk Kommunes Strategi for Klima, som bl.a. fokuserer på naturoplevelser og biodiversitet.

”Projekt sommerfuglebed er en del af det tværkommunale projekt Grøn Generation, som handler om at bidrage til et bæredygtigt samfund via uddannelse”, fortæller naturfaglig konsulent i Vallensbæk Kommune, Majbrit Keinicke.

Læs mere om Grøn Generation her

”Eleverne arbejder videre hjemme på skolen med at klække æg, fodre larver og vente på forpupning. Og når sommerfuglene kommer ud af puppen, kommer børnene og sætter dem ud i sommerfuglebedet”, forklarer hun.

Vallensbæk Kommunes Vej & Park-folk har forberedt bedet med tilsætning af grus og udlægning af store sten. Sommerfugle elsker nemlig at sætte sig på varme sten. Der er indsamlet og købt planter til sommerfuglenes fire livsstadier, æg, larve, puppe og imago (færdig sommerfugl).

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4967
Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4000
Rådhuset
Sidst opdateret 22.03.2017