You are here

Anonym alkohol-rådgivning og behandling

Se kampagnespot fra Sundhedsstyrelsen

Som borger eller ansat i Vallensbæk Kommune har du ret til anonym alkoholrådgivning og behandling af afhængighed. Der er også hjælp at hente, hvis du er pårørende.

Der er flere muligheder for alkoholrådgivning og -behandling i Vallensbæk Kommune. Tilbuddene henvender sig både til storforbrugere og afhængige af alkohol samt til pårørende. 

Akut, eller uden aftale
Har du akut brug for hjælp og behandling, har vi et samarbejde med Socialcentret i Ishøj Kommune. Du kan, når som helst, møde op hos Novavi Ishøj. Adresse og kontaktoplysninger findes nederst på siden.

Vores alkoholkonsulent, Lene Kragelund, står også til rådighed. Lene har mange års erfaring som alkoholkonsulent og -behandler fra Novavi Glostrup. Du kan træffe hende:

Hver tirsdag mellem klokken 9 og 10 i Sundhedshus Nordmarken, Tværbækvej nr. 1
Hver torsdag mellem klokken 13 og 14 i Rønnebækhus, Vallensbæk Stationstorv nr. 6, i "sundhedsbutikken".

Du kan bare møde op, da tilbuddet ikke kræver henvisning fra en læge.

Er det problematisk for dig at møde personligt op, kan Lene Kragelund  også kontaktes på telefon og mail alle hverdage fra klokken 8 til 16. Kontaktoplysninger findes nederst på siden.


Hvordan kan vi hjælpe dig?
Du kan både benytte samtalerne til at stille spørgsmål om alkohol og overforbrug; til at få vurderet, om dit alkoholforbrug er for stort og eventuet kræver behandling; og til at få tilrettelagt et personligt behandlingsforløb, der tager udgangspunkt i dine behov og ønsker samt dit arbejde eller daglige gøremål.

Pårørende
Som pårørende kan du også tale anonymt med Lene Kragelund, hvis du ønsker det. Du kan stille spørgsmål og få professionelle øjne på din situation, ligesom du kan blive klogere på hvilke muligheder, du selv og din familie har, for at søge hjælp.Der findes særlige samtaleforløb, der er tilrettelagt specielt for pårørende til alkoholafhængige. 

Læs mere
Har du brug for mere viden eller overblik over behandlingsmulighederne? 
Eller er du ung med et storforbrug af alkohol? Så kan du også hente hjælp i de foldere, som vi har lagt i bunden af siden.

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4130
Tranegilde Strandvej 7
2635 Ishøj
Tlf 4373 8224
Sidst opdateret 12.07.2017