You are here

Vielse

I kan blive viet borgerligt på rådhuset eller ved en kirkelig vielse. Vielse kan også finde sted i godkendte trossamfund

Før I kan blive viet, skal I først udfylde en ægteskabserklæring, Den udfyldte ægteskabserklæring sendes til Borgerservice, uanset om I skal giftes i kirke eller på rådhus. Hvis I har en digital signatur, kan I klare det hele online. Vi anbefaler, at I læser vejledningen, der står på ægteskabserklæringen, inden I udfylder erklæringen.

Erklæringen findes på dansk, engelsk og tysk.

Udover erklæringen kan der være andre krav til dokumentation, som fremgår af "betingelser for ægteskab"

Prøvelsesattest

Når Borgerservice har modtaget og godkendt ægteskabserklæringen, vil I i løbet af 8 dage modtage en prøvelsesattest. Prøvelsesattesten bekræfter, at betingelserne for at indgå ægteskab er opfyldt. Attesten gælder i fire måneder og skal afleveres i den kirke eller på det rådhus, hvor vielsen skal foregå. Hvis vielsen skal foregå på Vallensbæk Rådhus, udleveres attesten ikke, da kommunen selv er vielsesmyndigheden.

Attesten er gratis, hvis en af parterne bor i Danmark, ellers skal der betales et gebyr på 500 kr. ved indlevering af ægteskabserklæringen.

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4700
Sidst opdateret 22.08.2016