You are here

Natur og friluftsliv

Grønt er som bekendt godt for øjet og sundt for sjælen. I Vallensbæk har vi masser af grønne områder til fri leg, motion og naturoplevelser.

Her på siden får du et overblik over naturarealerne og -stierne i Vallensbæk. 
Indenfor kommunens grænser finder man stor variation i natur og dyreliv.

Vallensbæk rummer både strand- og havnemiljø, moseområde, en del af strækningen på den skønne vestegnsrute samt fire kløverstier, der lægger op til herlige ture og tillægsaktiviteter. 

Desuden har vi en stor, dejlig naturlegeplads, hvor krudtugler kan brænde krudtet af, eller picnickurven kan pakkes ud og nydes i det grønne.

Grønne og rekreative områder

 • Vallensbæk Strand

  Træk bare i badedragt og svømmevinger. Vallensbæk Strand er en rigtig sandstrand med fine badeforhold og blåt strandflag.
  Stranden er en del af Strandparken ved Køge Bugt, som omfatter den syv kilometer lange strækning langs Brøndby Strand samt Vallensbæk, Ishøj og Hundige strande.  

  Strandparken, der er kunstigt anlagt, blev åbnet i 1980, og siden har et rigt plante- og dyreliv udviklet sig her. Gode faciliteter har gjort Strandparken til et yndet udflugtsmål, og i skolernes sommerferie er der livredning på strandene. Hele sommeren frem til september er der desuden opsat beachvolley-net til alle strandløvers frie afbenyttelse.

  Det blå strandflag er et kvalitetsstempel. På strande med det blå flag finder du:
  •    Rent badevand
  •    Livrednings- og førstehjælpsudstyr
  •    Nødtelefon på eller i nærheden af stranden
  •    Livreddere visse steder i sommerferien
  •    Natur- og miljøaktiviteter
  •    Toiletfaciliteter
  •    Affaldsfaciliteter
  •    Informationstavle

  Læs mere på Standparkens hjemmeside

   

 • Vallensbæk Havn

  Vallensbæk Havn er en populær lystbådehavn med et autentisk havnemiljø og meget fine sejlmuligheder. Den betragtes af mange som områdets mest attraktive gæstehavn på grund af sin beliggenhed nær København, sit hyggelige miljø og sine gode faciliteter.

  I samarbejde med lokale sejlsportsklubber har Vallensbæk Havn flere gange været målet for internationale sejlsportsbegivenheder. Og i 2017 går det løs igen, når Vallensbæk Sejlklub er vært for verdensmesterskaberne i Formula 18. 

  Du kan læse mere om Vallensbæk Havn på havnens hjemmeside.

   

 • Vallensbæk Mose

  Med sine 50 hektar breder Vallensbæk Mose sig over dele af både Albertslund, Høje Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner. På trods af placeringen nær byområder og motorveje udgør mosen en grøn oase, der kan få enhver til at glemme, hvor tæt man befinder sig på hovedstaden.

  Frem med fiskestangen, på med vandskiene eller hop i kanoen! Tueholmsøen og Vallensbæk Sø er populære til mange slags vandsport, og der er da også hele 30 kvadratkilometer vand at boltre sig på. Søerne blev begge kunstigt anlagt i 1972 for at optage overskydende regnvand fra Store Vejleåen og undgå oversvømmelser. 

  mosens hjemmeside kan du læse mere om mosens forskellige brugere og interessentselskabet bag Vallensbæk Mose. 

 • Naturlegepladsen - Golfsvinget 12

  Et nybyggerlandskab i børnehøjde.
  Hvornår fik du sidst en ægte mudderkage langet over disken? Det kan du få på naturlegepladsen, Golfsvinget 12. Her er nemlig tre legehuse, hvoraf det ene er udstyret med en rigtig købmandsdisk. 

  På pladsen findes også en række naturlige forhindringer, et sæt kolbøttestænger til dem, der ikke kan blive rundtossede nok, samt borde og bænke til hele familien. Her er masser af åbent land at erobre og nybygge på. Lad legen begynde, eller pak en hyggelig picnickurv til en dag i det grønne.

 • Kløverstier

  På Kløverstierne i Vallensbæk kan man kombinere koncepterne gåtur og aktiv læring i det omfang, man lyster. Der findes fire forskellige kløverruter af varierende længde, der har fået hver sin farve og tema.  

  Du kan vælge imellem lokal landsbyhistorie, børneaktiviteter, mini-fotokursus, træningsinstruktion eller fakta om natur og botanik. 

  Du finder mere information på Kløverstiernes side.

 • Vestegnsruten

  Den maratonlange vestegnsrute blev lanceret som en oplevelsesrute i 2009. Den særdeles naturskønne ringrute slynger sig igennem alle syv vestegnskommuner og passerer en lang række attraktioner på sin vej.

  I Vallensbæk og omegn nærmer Vestegnsruten sig for eksempel DIAS kunsthal, museet Arken, Vallensbæk sø og Tueholmsøen, Vallensbæk Mose, Vallensbæk Landsby, Store Vejleå, Vallensbæk Strand og havn samt Middelalderlandsbyen og Cirkelhaverne i Brøndby. 

  Foruden de mange oplevelser, som Vestegnsruten giver mulighed for at stikke af til, er den oplagt til skønne gå- eller løbeture, maratontræning eller langdistance løbetræning og cykelture i den varierede natur. 

Motionsruter i Vallensbæk

Hent inspiration til forskellige gåture, løbeture eller cykelture rundt i Vallensbæk:

Rekreativt kort over Vallensbæk - stisystemer
"Gang i Danmark" - 5 forskellige motionsruter i Vallensbæk

Familie på cykeltur ved mosen
Sidst opdateret 22.12.2016