Græskar er mest kendt for at være skræmmende lamper til halloween. Men de er også fantaskiske i maden, hvor de både kan steges, bages eller koges, og græskarkernerne kan ristes og spises som snacks, i en salat eller på toppen af en lækker græskarsuppe.
De mest almindige græskar i Danmark er Butternut squash og Hokkaido. Prøv disse grøntsagsdeller med græskar og feta.
Opskriften bliver til ca. 10 grøntsagsdeller.
Det skal du bruge:
200-300 g. græskar (fx Butternut squash eller Hokkaido)
2 stk. gulerødder
1-2 løg
2-3 fed hvidløg
2-3 æg
2 håndfulde havregryn
100 g feta
1 håndfuld Timian
Salt & peber
Sådan gør du:
- Del græskarret på midten, læg det på skærefladen og skær forsigtigt skrællen af.
- Fjern kernerne med en spiseske.
- Riv græskarret fint.
- Gulerødderne skrælles og rives også fint.
- Pil løget og hak det fint.
- Timian skylles og hakkes.
- Bland alle ingredienserne i en skål.
- Form blandingen til små kugler, på størrelse med frikadeller, og steg dem på panden ved middel varme.
Hvis blandingen virker for våd, så er det muligt at tilføje lidt ekstra havregryn.
Vil du vide mere?
Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112