PPR står for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og er en del af Center for Børn og Unge. PPRs opgave er at understøtte børns trivsel, udvikling og læring i skoler og dagtilbud/dagpleje primært gennem råd og vejledning. PPRs målgruppe er børn og unge 0-17 år. PPR består af psykologer, talehørekonsulenter samt en fysioterapeut og en ergoterapeut.
Psykologer
Kerneopgaven for PPR-psykologer er at understøtte skoler og dagtilbud i forhold til børns udvikling, trivsel og læring samt at vurdere behovet for og iværksætte specialpædagogisk bistand.
Psykologerne deltager på skoler og i dagtilbud ved tværfaglige møder, understøtter handleplansforløb for enkelte børn samt udarbejder pædagogisk psykologiske vurderinger (PPV) af børns specialpædagogiske og specialundervisningsbehov. Psykologerne kan i forbindelse med handleplansforløb udføre undersøgende arbejde som fx observationer og testning samt henvisninger til udredning i psykiatrien.
Talehørekonsulenter
Talehørekonsulenterne deltager i dagtilbud og på skoler i tværfaglige møder og understøtter handleplansforløb for børn, der har sprog-, tale-, og/eller hørevanskeligheder. Talehørekonsulenterne kan i forbindelse med handleplansforløb udføre undersøgende arbejde som fx observationer og testning samt give råd og vejledning til forældre, dagtilbud og skoler. Der kan efter behov gennemføres korte interventionsforløb. Talehørekonsulenterne arbejder overvejende konsultativt.
Fysio- og ergoterapeuter
Fysio- og ergoterapeuternes funktion i PPR er at understøtte børn med motoriske og sansemotoriske udfordringer, som er visiteret af skoler, dagtilbud og sundhedsplejen. Fysio- og ergoterapeuterne rådgiver, vejleder og igangsætter forløb og tiltag, som understøttes af henholdsvis skole, dagtilbud og forældre.
Kontakt
Hvis du er bekymret for dit barns trivsel og udvikling, skal du altid starte med at tage fat i dit barns skole eller dagtilbud. Skolen eller dagtilbuddet tager kontakt til PPRs psykologer og talehørekonsulenter efter aftale med jer som forældre. I vurderer i fællesskab, når det er nødvendigt.
Kontakten til fysio- og ergoterapeuter sker igennem en psykolog, talehørekonsulent, sundhedsplejerske eller familierådgiver, som har kendskab til dit barn.