Haydari er en tyrkisk inspireret dip, som laves af bagt peberfrugt. Sødmen i peberfrugten træder tydeligt frem efter en tur i ovnen og giver en fantastisk smag til dippen. Spis din haydari som et element til et tapasbord, i et fladbrød med falalfer eller som smørrelse på dit knækbrød.
Madborgerskab har denne opskrift med i deres projekt 'Madgejst' som bliver afviklet på alle tre kommunale folkeskoler på 5. årgang i faget madkundskab.
Opskriften er til 4 personer:
Det skal du bruge:
1 rød peberfrugt
130 g salatost eller feta
¼ dl grofthakket bredbladet persille
1 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
1 fed hvidløg
¼ tsk cayenne peber
Sådan gør du:
-
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
-
Gnid peberfrugten i lidt olie og bag den i midten af ovnen ved 180 grader. Den skal bage til den er helt blød og har mørke pletter, det tager ca. 20 minutter. Lad peberfrugten køle af i en lukket frysepose.
-
Skrab forsigtigt skindet af peberfrugten og rens den for kerner.
-
Kom peberfrugtkøddet i blenderen sammen med ost, persille, olie, vand og hvidløg. Blend til en grov dip.
-
Smag til med salt, peber og cayennepeber.
Vil du vide mere?
Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112