Rabarberkompot er både meget velsmagende og utroligt let at lave - udnyt det til at tage ungerne med i køkkenet
Rabarber er botanisk set en grøntsag, men bliver oftest brugt som en frugt. Som f.eks. i en rabarberkompot, der kan serveres som alternativ til marmelade på en lun bolle, eller som tilbehør til en grydestegt kylling med brun sovs og kogte kartofler
Madborgerskab har denne opskrift med i deres projekt 'Mad i generationer' som bliver afviklet i samarbejde med frivillige ældre, på alle tre kommunale folkeskoler for 6. årgang i faget madkundskab.
Opskriften er til 4 personer
Det skal du bruge:
100 g rabarber
½ tsk vaniljesukker
30 g sukker
1 dl vand
Sådan gør du:
- Skyl rabarberne og fjern bladene, hvis de stadig er på
- Skær rabarberne i mindre stykker a ca. 1-2 cm
- Kom rabarberne i en gryde sammen med vand, sukker og vaniljesukker
- Bring det langsomt i kog ved svag varme og kog kompotten til rabarberne er bløde
- Kom kompotten i skoldede glas med tætsluttedende låg, og opbevar den på køl til den skal spise
Tip: Hvis du har en vaniljestang i skuffen, så del den i to på den lange side og skrab kernerne ud med bagsiden af kniven. Kog kerner og vaniljestang med i kompotten i stedet for vaniljesukkeret.
Vil du vide mere?
Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112