Tag dem med i picnickurven eller madpakken - disse bananbrød er en perfekt snack på farten.
Har du overskydende bananer liggende i frugtskålen, som er begyndt at få brune pletter? Frygt ej, det er nu de er allerbedst til disse bananbrød! Jo mere brune de er blevet, jo sødere er de i smagen - og jo sødere vil dine bananbrød smage.
Madborgerskab har bagt disse bananbrød i 'Køkkenværkstedet' på Egholmskolen i forbindelse med en flexuge hvor der var fokus på gode ting til madpakken.
Opskriften bliver til 12-14 små bananbrød
Det skal du bruge:
35 g smør
3 modne bananer
3 æg
25 g honning
200 g fuldkorns hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
75 g mandler
75 g chokolade
Sådan gør du:
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
Smelt smørret i en lille gryde.
-
Skræl bananerne og kom dem i en skål sammen med æggene. Pisk det sammen til bananerne er helt mosede.
-
Tilsæt honning og det smeltede smør til ægge/bananmassen.
-
Tilsæt mel, bagepulver og salt og rør godt sammen.
-
Hak mandler og chokolade groft. Vend det i dejen.
-
Kom dejen i muffinsforme.
-
Bag de små bananbrød i ca. 20 minutter.
Tip! Hvis du ved at I ikke kan spise alle bananbrødene indenfor de første par dage, så frys dem ned så snart de er afkølet. Så bevarer de saftigheden endnu mere, næste gang du tør dem op :)
Vil du vide mere?
Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112