Falafel stammer fra mellemøsten og er en slags vegetarisk frikadelle. Falaflen laves oftest af malede kikærter eller hestebønner, der blandes med pesille, koriander, spidskommen og hvidløg, inden de steges sprøde i varm olie.
Madborgerskab bruger denne opskrift i Familiens Køkkenskole. Familiens Køkkenskole er en køkkenskole for børn i 2.-5. klasse og deres familier. Der giver inspiration til flere børnevenlige, nemme og bæredygtige hverdagsretter.
OBS! Hvis I bruger denne opskrift, skal i starte forbredelsen dagen før. Hvis I er kommet for sent i gang, kan I købe færdige falafler på frost og selv lave tilbehøret.
Opskriften er til 4 personer:
Det skal du bruge
230 g tørre kikærter
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 dl plukket persille
2 spsk. hvedemel
1 tsk. groft salt
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt spidskommen
1 knivspids cayennepeber
1 tsk. bagepulver
Skallen fra 1 økologisk citron
Sådan gør du
Dagen inden
Hæld de tørrede kikærter i en skål, og dæk dem med koldt vand. Lad den stå natten over i ca. 10 – 12 timer.
På dagen
Dræn kikærterne og skyld dem i koldt vand. OBS! Kikærterne skal ikke koges.
-
Kom løg og hvidløg i en foodprocessor og hak det groft.
-
Skyl og pluk persillen.
-
Tilsæt de øvrige ingredienser i foodprocessoren og kør, til farsen er ensartet i konsistensen.
-
Form 16 små kugler af falafeldejen – brug evt. en teske – læg kuglerne på et stykke bagepapir.
-
Giv alle kuglerne et let tryk med fingrene så de bliver lidt flade.
-
Hæld olie i en pande, så olien står ca. ½ cm oppe.
-
Steg falaflerne brune på begge sider ved middel varme.
-
Server falaflerne i et fladbrød med råkost, fetacreme og syltede rødløg.
Tip: Hvis du ønsker runde falafler, kan de steges i et æbleskivejern.
Vil du vide mere?
Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112