Du kender sikkert klassiskeren Pariserbøf? Denne variation har taget inspiration derfra, men er lavet af fisk og rugbrød.
Kombinationen af det smørstegte rugbrød, den saftige fisk og den syrlige hjemmelavet remoulade, er helt fantastisk! Det lyder skørt, men husk at pynte og spise den med hindbær - sødmen derfra passer perfekt til denne ret!
Madborgerskab har denne opskrift med i deres projekt 'Fars Køkkenskole' som er et madlavningskursus for børn i 2.-4.klasse og deres fædre.
Opskriften er til 4 personer:
Det skal du bruge
Pariserfisk
300 g frisk torskefilet eller laksefilet eller en blanding. Uden skind.
4 skiver rugbrød
1 tsk. Salt og 1 tsk. Peber
3 spsk. mel
1 æg
1 løg
½ dl. mælk
2 spsk. olie og et klatsmør
Hurtig remo
1 gulerod
4-6 stk. cornichoner
1-2 spsk. kapers
4 spsk. ægte mayonnaise
1 spsk. karry
1 spsk. hvis balsamico
Salt og peber
Pynt
10-15 stængler purløg
Revet peberrod – efter smag
½ bakke bær – fx hindbær
Sådan gør du
Pariserfisk
-
Hak fiskefileterne til en grov fars og kom det i en skål.
-
Tilsæt salt, peber og æg. Rive løget på et rivejern og kom det i.
-
Tilsæt, mel og rør det godt sammen med en grydeske.
-
Fordel fiskefarsen med en palet på rugbrødet, så farsen hænger lidt ud over kanten af skiven. Dette sikre, at fiskefarsen ikke trækker sig for meget sammen under stegningen.
Hurtig remo
-
Skræl guleroden og skær den i små tern. Hak cornichoner og kapers fint.
-
Vend grøntsagerne med mayonnaise og karry. Smag til med balsamico, salt og peberPynt
-
Anret de smørstegte ”Pariserfisk” med remo.
-
Pynt med finthakket purløg, revet peberrod efter smag og flotte bær.
-
Steg brødskiverne med farssiden nedad i 4 min. ved middelvarme. Tilsæt smør, vend skiverne og steg i yderligere 4 min.
Vil du vide mere?
Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112