Stegte nudler er en velsmagende, nem og hurtigt ret. Retten er meget almindelige i det meste af asien, og findes i mange varianter.
Lav din egen udgave med de grøntsager der er i køleskabet eller tilføj lidt kød hvis du bedst kan lide det sådan.
Madborgerskab har denne opskrift med i deres projekt 'Madgejst' som bliver afviklet på alle tre kommunale folkeskoler på 5. årgang i faget madkundskab.
Opskriften er til 3-4 personer
Det skal du bruge:
200 g nudler
½ chili
4 cm ingefær
2 fed hvidløg
½ broccoli
3 stk forårsløg
1 stk peberfrugt
2 stk gulerødder
3 stk æg
1 håndfuld koriander
Saucer til at give en dejlig smag:
2 spsk. sweet chili sauce
2 spsk. soja
2 spsk. teriyaki sauce
Sådan gør du:
- Vask alle grøntsagerne. Skræl gulerødder. Fjern kernerne fra peberfrugten
- Skær gulerødder og peberfrugt i tynde stave
- Skyld forårsløg og skær dem i tynde skiver
- Del broccoil i små buketter. Skræl stokken og skær den i tynde stave
- Fjern kernerne fra chilien, skræl ingefær og hvidløg. Hak der hele fint
- Sæt en gryde med let saltet vand til at koge, og kom nudlerne i når vandet koger
- Kog nudlerne i 3 minutter og skyl dem derefter i koldt vand. Sigt vandet fra og stil nudlerne til side
- Pisk æggene sammen, krydr med salt og peber. Steg æggene på en var pande, til I har lækker røræg
- Rengør panden og op med lidt olie
- Steg nu gulerødder, peberfrugt og broccoli ca 2-3 minutter - de må gerne få lidt farve
- Tilsæt hvidløg, chili og ingefær, og skru lidt ned for varmen
- Tilsæt nudler og varme godt igennem
- Bland nu røræg og forårsløg i retten
- Smag retten til med sweet chili sauce, soja og teriyaki sauce
- Anret på et flot fad og server med friske koriander i en skål ved siden ad
Tip: Top retten med saltede cashewnødder, det giver et knasende modspil i retten.
Vil du vide mere?
Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112