Det er en længere proces at opnå det grønne flag, og vejen derhen varierer afhængig af om det er en skole eller en børnehave/vuggestue, som vil gøre sig fortjent til det grønne flag. På skoler hedder processen ’Grøn Skole’, som består af syv trin, mens daginstitutionerne bærer titlen 'Grønne Spirer'. Disse titler afspejler en dedikation til miljømæssig bevidsthed, bæredygtig praksis og en løbende stræben efter at skabe en grønnere fremtid.
Friluftsrådet, som står bag uddelingen af det grønne flag, udtrykker deres begejstring for Egholmskolens dedikation til at bidrage til en grønne fremtid. Ifølge Friluftsrådet er det netop Egholmskolens engagement og iværksættelse af en række miljøinitiativer, der har ført til tildelingen af det eftertragtede flag.
Miljøbevidsthed for store og små
Egholmskolen har over en længere periode igangsat forskellige projektforløb, som har varieret fra klassetrin til klassetrin, men med samme fokus på at fremme elevernes bevidsthed om naturen.
- Mange elever på skolen har bidraget til skolens grønnere vision. Skolens grønne råd har f.eks. lavet en skraldekonkurrence, hvor nærmest hele skolen deltog og fik samlet over 100kg affald. Imens både 1.årgang og 4.årgang har etableret bede i naturen, som 5.årgang har prøvet kræfter med at smage og tilberede, fortæller Malene Settnes, som har drevet flere af projekterne på skolen.
Egholmskolens naturfagsvejleder Malene Settnes var med til at hejse flaget på Egholmskolen sammen med eleverne, som har knoklet for den grønne indsats.
Egholmskolens tildeling af det grønne flag er en hyldest til deres dedikation og indsats inden for miljøbevidsthed og bæredygtighed. Skolen har demonstreret, hvordan både undervisning og praktisk handling skal gå hånd i hånd for at skabe en mere grøn fremtid for både eleverne og samfundet som helhed.