Hvis du er mellem 15 og 25 år og har brug for en samtale med en professionel, kan du kontakte den anonyme Ungerådgivning i Vallensbæk Kommune
Ungerådgivningen er et tilbud om anonym rådgivning ved en psykolog. Samtalernes indhold bliver mellem dig og psykologen.
Hvem kan benytte tilbuddet?
Unge i alderen 15-25 år.
Hvad består tilbuddet af?
Formålet med Ungerådgivningen er at give unge mulighed for at få anonyme samtaler med en psykolog.
Samtalernes temaer kan være mange - for eksempel:
- Forældres skilsmisse
- Konflikter derhjemme eller i skolen
- Tristhed
- Ensomhed
- Præstationsangst
- Mobning
Du bestemmer, hvad der skal tales om.
Det er muligt at få kortere forløb på op til fem samtaler. Vi kan desuden give dig vejledning om, hvor du videre kan få hjælp til spørgsmål, bekymringer og problemstillinger.
Samtalerne foregår som udgangspunkt på Vallensbæk Rådhus.
Samtalerne kan være anonyme, eller du kan vælge at opgive dit navn. Psykologerne har tavshedspligt om indholdet af samtalerne, på nær oplysninger i forhold til den skærpede underretningspligt, hvis du vælger at opgive dit navn.
Hvordan kan jeg få kontakt?
Ungerådgivningen kan kontaktes på tlf. 2496 5169 hver mandag og onsdag kl. 10-12.
Forældre til børn under 18 år kan kontakte Vallensbæk Familierådgivning. Familierådgivningen tilbyder anonym psykologisk rådgivning og terapeutiske forløb til forældre.
Hvis du har behov for hjælp til at håndtere udfordringer i jeres familie eller til at støtte dit barns trivsel og udvikling kan du benytte tilbuddet om korte vejledningsforløb for familier
Tilbuddet om råd og vejledning er relevant for jer, der som familie har brug for støtte til at håndtere konkrete udfordringer eller problemer i jeres familie eller i jeres kontakt med eksempelvis daginstitution eller skole.
Formålet med tilbuddet er at forebygge, mens problemerne endnu er små gennem en hurtig og målrettet indsats.
Hvem kan benytte tilbuddet?
Familier med børn i alderen 0-18 år.
Hvad består tilbuddet af?
Tilbuddet indeholder rådgivning og vejledning, der tager udgangspunkt i jeres ønsker om forandring.
Det kan være et tilbud til hele familien, hvor der tilbydes samtaler og/eller aktiviteter, hvor igennem I som familie kan øve jer og finde frem til nye måder at være sammen på. Det kan også være råd og vejledning, der hovedsageligt tager udgangspunkt i samtaler med jer som forældre.
I kan for eksempel benytte tilbuddet, hvis I oplever:
- Fastlåste konflikter.
- Uhensigtsmæssige mønstre i familien.
- Behov for at blive bedre til at lytte til og forstå hinanden i familien.
- Behov for hjælp til at se og forstå jeres barn og støtte barnets trivsel og udvikling.
- Behov for hjælp til at få et bedre samarbejde med jeres barns netværk, fx skole og daginstitution.
Den familieorienterede rådgivning tilbydes som enkelte samtaler eller kortere eller længerevarende samtale- eller aktivitetsforløb.
Et samtale- eller aktivitetsforløb kan have en varighed på op til seks måneder.
Det er familierådgiverne i Familie og Forebyggelse, der visiterer familier til et rådgivnings- og vejledningsforløb.
Det forventes, at I er motiverede for at indgå i tilbuddet.
Efter afsluttet rådgivnings- og vejledningsforløb bliver der udfærdiget et kort udskrivningsbrev til jeres familierådgiver.
Der er ikke krav om, at der skal være udarbejdet en børnefaglig undersøgelse eller en handleplan forud for opstart af et rådgivnings- og vejledningsforløb.
Hvordan kan jeg få kontakt?
Kontakt Familie og Forebyggelse på tlf. 4797 4220.
Hvis dit barn for nylig er blevet diagnosticeret med en betydelig og varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan du og din familie få familievejledning
Familievejledningen er et tilbud til familier med børn i alderen 0-18 år, hvor barnet for nylig er blevet diagnosticeret med en betydelig og varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.
Vejledningen gives så vidt muligt ved besøg i hjemmet og kan blandt andet give dig og din familie kendskab til relevante offentlige tilbud og muligheder for iværksættelse af sociale indsatser.
Hvem kan benytte tilbuddet?
Familier med børn i aldersgruppen 0-18 år, hvor barnet indenfor de seneste tre måneder er blevet diagnosticeret med en betydelig og varig fysisk eller psykisk funktions-nedsættelse.
Hvad består tilbuddet af?
Som forælder til et barn, som for nyligt er blevet diagnosticeret med en betydelig og varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, får du tilbudt familievejledning. Vejledningen har til formål at oplyse dig om dine handlemuligheder.
Familievejledningen er introducerende og af generel og overordnet karakter. Den helhedsorienterede vejledning skal medvirke til at øge dit kendskab til relevante offentlige tilbud og muligheder for iværksættelse af sociale indsatser.
I forbindelse med familievejledningen informerer vi også om relevante statslige vidensmiljøer og hjælpeorganisationer.
Familievejlederordningen er en form for ”brobygning” imellem kommunen og jer som familie i den indledende fase, efter at dit barns funktionsnedsættelse er konstateret.
Familievejledningen gives så vidt muligt ved et besøg i jeres hjem. Tilbuddet om familievejledning består af et enkelt besøg.
Familievejledningen skal gennemføres indenfor tre måneder efter, at Familie og Forebyggelse har fået besked om dit barns fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse.
Efter afsluttet hjemmebesøg bliver der udfærdiget et journalnotat om gennemført familievejledning.
Hvordan kan jeg få kontakt?
Kontakt Familie og Forebyggelse på tlf. 4797 4220.