Hvordan behandler man Dannebrog med respekt? Det var en af dagens første lektioner, da eleverne i 2. b på Pilehaveskolen skulle hejse flaget sammen med de ældre brugere af Seniorhuset Korsagergaard. Igennem dagen fik eleverne rundvisninger i huset og mange forskellige snakke med de ældre, der både syr, strikker, maler, laver mad og meget mere på Korsagergaard.
Selvom en skoleklasse som 2.b til tider måske kan virke som en sæk lopper blandt seniorerne, så er der ingen tvivl om, at begge parter får noget ud af generationsmødet, fortæller leder af Seniorhuset Korsagergaard.
- Det er så magisk, når man kan se, at børnene bliver fanget ind. Som når Lizzi viser dem, hvordan en spinderok virker, og hvordan hun har farvet garn, og man så kan se, hvordan børnene gør store øjne, siger Simone Mai Päevatalu.
Søde seniorer
De frivillige havde udover en rundvisning i seniorhuset arrangeret forskellige poster med bogstavslege, huskelege og skattejagt med metaldetektor. Derfor var Liva, Sena, Emilie og Emma fra 2.b enige om, at det var sjovt at være på besøg.
- Man kan lave mange flere ting end i skolen, og så har vi også fået mange ting, siger Emilie og viser en gammel mønt med Kong Frederik den 9.
Ved siden af viser Emma, at hun sammen med en af de ældre kvinder lærte at lave et uldarmbånd.
- De er meget søde, siger hun
Nye relationer
Lidt derfra sidder Renas, Marius, Oskar, Malik og Aras, der efter at have nydt madpakkerne i skyggen af et af de høje træer i seniorhusets have, nu har fået ny energi i tanken. De har flere gode bud på, hvad de egentlig er kommet her for at lære i dag.
- Måske vi er kommet for at hjælpe dem med noget, siger Malik og løfter lidt på skuldrene.
- Jeg tror, det handler om, at vi skal lære mennesker at kende, siger hans skolekammerat Renas.
Og netop der kommer han ind på en af Seniorhusets dagsordener, fortæller Simone Mai Päevatalu. Hun pointerer, at det jo ikke er alle børn, der har bedsteforældre eller oldeforældre, de kan besøge.
- En af de ting, vi gerne vil vise børnene, er, at de ældre stadig har et liv, der er vigtigt at leve, og at de her laver noget, de brænder for, siger Simone Mai Päevatalu.
Børnene fik rundvisninger i mindre hold, hvor de besøgte de forskellige kreative værksteder på Korsagergaard.